Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΤΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ

Συγκέντρωση οργανώνουν απόψε οι καταστηματάρχες στην οδό Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει στις επιχειρήσεις τους τα έργα πεζοδρόμησης.
Είχαν ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή το περασμένο καλοκαίρι, αλλά έχουν διακοπεί από τον Φεβρουάριο μετά την άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει την πληρωμή τους, όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» (3/5/2010). Η απορριπτική απόφαση είχε εκδοθεί γιατί κατά τη φάση κατασκευής δεν υπήρχαν διασφαλισμένοι πόροι, όπως ορίζει η νομοθεσία για τα δημοτικά έργα.
Ο δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, με αφορμή το δημοσίευμα, κάνει λόγο για πρωτοποριακό έργο που ήταν όραμα για την πόλη επί 25 χρόνια.
«Τολμήσαμε να έρθουμε σε ρήξη με μικροπολιτικές και συντηρητικές αγκυλώσεις» επισημαίνει και στην ουσία αποδέχεται τα προβλήματα των καταστηματαρχών. Ως αντιστάθμισμα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση των δημοτικών τελών ώς το τέλος του χρόνου.

Σε σχέση με την απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου υποστηρίζει ότι: «Αυτό συνέβη γιατί ο πάρεδρος έγινε αποδέκτης αβάσιμης καταγγελίας ιδιώτη ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση για το έργο και για δήθεν λάθος στην επωνυμία του έργου.
Η καταγγελία που καθυστερεί το έργο δεν έγινε από αντίπαλη πολιτική παράταξη ή άλλο φορέα, αλλά από έναν ιδιώτη. Απώτερος σκοπός όλων όσοι με κάθε τρόπο προκαλούν την καθυστέρηση των εργασιών στην Αγίου Ιωάννου είναι η δημιουργία δυσπιστίας και δυσαρέσκειας σε βάρος της δημοτικής παράταξης και του δημάρχου και η "αξιοποίηση" του θέματος από πολιτικούς αντιπάλους μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Ηδη η διοίκηση του δήμου έχει προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, σε πολλές παραστάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και λοιπούς αρμοδίους για την εκταμίευση των καθυστερούμενων και τη συνέχιση των εργασιών».
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, για τα έργα πεζοδρόμησης είχε εγκριθεί τον Σεπτέμβριο του 2007 πίστωση 900.000 ευρώ με απόφαση του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, ενώ 603.000 είχαν εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα «Θησέας». Συμπληρωματική πίστωση 500.000 ευρώ είχε γίνει με απόφαση του κ. Σουφλιά στις 4 Σεπτεμβρίου 2009.

Χ.ΤΖ.

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: