Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 4 και 5 του μήνα.
Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα διαδηλώσουν ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί λένε «όχι» στην περικοπή μισθών και συντάξεων, στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου Παιδείας και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Την Τρίτη διοργανώνονται πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις, ενώ στην Αθήνα οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στις 12 στα Προπύλαια και την Τετάρτη θα συμμετάσχουν στα πανεργατικά συλλαλητήρια.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί όλης της χώρας απεργούν την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Μαΐου, ζητώντας από την υπουργό Παιδείας να απαλείψει τις μονομερείς ρυθμίσεις που έχει καταθέσει στο νέο νομοσχέδιο και που ευνοούν μόνο τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, επιτρέποντας ελεύθερες, αναιτιολόγητες απολύσεις εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν αύριο στις 10.30 στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χαλκοκονδύλη και θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

«Λουκέτο» μπαίνει μεθαύριο 5 Μαΐου στα δικαστήρια της χώρας, καθώς οι δικηγόροι κατεβαίνουν σε αποχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της δικαιοσύνης. Την απόφαση για την πανελλαδική 24ωρη αποχή πήρε η Συντονιστική Επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας υπό τον πρόεδρό της Δ. Παξινό, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στη δικαιοσύνη επιδεινώνεται, οι υποθέσεις προσδιορίζονται για το 2012 και 2013. Παράλληλα ο αριθμός των υποθέσεων που εκδικάζονται καθημερινά συνεχώς μειώνεται και δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο τις τέσσερις, ενώ χιλιάδες παραμένουν οι ακαθαρόγραφες αποφάσεις.


ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και πότε δεν ήταν σε απεργία "σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα"....

Μία από τα ίδια..