Τρίτη, Μαΐου 18, 2010

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ...

Οι άγνωστοι βάνδαλοι «χτύπησαν» και φέτος, προξενώντας ζημιές στο μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στην ομόνυμη πλατεία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

Τα τελευταία χρόνια οι θρασύτατοι δράστες παραμονές της εορτής του Ολοκαυτώματος, προκαλούν φθορές στο μνημείο. Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας και την ύπαρξη βίντεο, το οποίο είχε αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, οι δράστες παραμένουν άφαντοι. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, ο βανδαλισμός του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Ρόδο, έγινε λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη επίθεση κατά του εβραϊκού νεκροταφείου της Θεσσαλονίκης. Οι βάνδαλοι χρησιμοποιώντας βαρύ αντικείμενο κατέστρεψαν το άστρο του Δαυιδ και έσπασαν τη μια πλευρά του γρανιτένιου μνημείου του Ολοκαυτώματος της Ρόδου. Με επιστολές του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ζητούν τη σύλληψη των δραστών και την προστασία των εβραϊκών μνημείων και ιδρυμάτων στην Ελλάδα, καθώς παρατηρείται μια επικίνδυνη τάση αύξησης των αντισιμιτικών φαινομένων στη χώρα μας. Επίσης, με επιστολές προς το νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη και το δήμαρχο Ροδίων Χατζή Χατζηευθυμίου ζητούν την αποκατάσταση των ζημιών.
Πάντως, από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου δεν αναφέρεται στο δελτίο συμβάντων το περιστατικό.

ΠΡΕΖΑ TV
18-5-2010

5 σχόλια:

Unknown είπε...

ΤΟΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΠΡΕΖΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν είναι Έλληνας,τι τον νοιάζει.

KIKH είπε...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΤΟΣΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ.
Α Ι Σ Χ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

elinares tou kolou autoi pou ypiretite katestrepsan ta arxaia

Ανώνυμος είπε...

einai to anotero elliniko pneuma kai o politismos...neonazi patriotes..mpravo malakes etsi tha mathoun oi upolipoi anthropoi tou planiti ta erga ton arxaion ellinwn...MPRAVO!!!auta elegan oi arxaioi ellines...