Πέμπτη, Μαΐου 13, 2010

ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ...ΟΙ ΑΝΟΜΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ...

Νέα παραπομπή σε πειθαρχική δίκη με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου κατά του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, διέταξε προ ημερών ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι με εντολή τού γ.γ. παραπέμφθηκε προ ημερών στο πειθαρχικό συμβούλιο ο κ. Χρονόπουλος, έπειτα από την εισηγητική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την άρνησή του να δώσει σε πολίτη αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου.
Αφορμή της νέας παραπομπής του δημάρχου της Ζαχάρως στο πειθαρχικό συμβούλιο αποτέλεσε η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε από τις δικαστικές αρχές της Ηλείας σε βάρος του κ. Χρονόπουλου για την προσπάθεια παραγραφής προστίμου που αφορούσε καντίνες της παραλίας.
Χθες έγινε γνωστό ότι ποινική δίωξη για την κατάρτηση ψευδών βεβαιώσεων ασκήθηκε και στον αντιδήμαρχο της Ζαχάρως, Σπυρίδωνα Μπιλιώνη, ενώ θεωρείται βέβαιη η παραπομπή σε δίκη και υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, οι οποίοι ενεπλάκησαν με διάφορους τρόπους στην υπόθεση.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τις παράνομες ενέργειες για τη μετακύλιση του προστίμου από τους ιδιώτες στον δήμο και τις προσπάθειες παραγραφής προστίμου ύψους 865.000 που επέβαλε η Πολεοδομία σε πέντε ιδιώτες που είχαν προβεί σε αυθαίρετες κατασκευές πάνω στον αιγιαλό και την παραλία της Ζαχάρως και σε χώρο όπου είχε παραχωρηθεί από τον δήμο για τη λειτουργία κινητών καντινών.
Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως αποποιούνται των ευθυνών τους και ισχυρίζονται ότι όλες τους οι ενέργειες ήταν νόμιμες.

ΠΡΕΖΑ TV
13-5-2010


Μακης Νοδαρος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως γνωστόν οι συνεργάτες της ΚΥΠ έχουν και θα έχουν διακομματική προστασία.......

Ανώνυμος είπε...

auto to mounoskylo pote tha to mazepsoun epitelous?