Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Με εισαγγελική εντολή πήγαν στην εφημερία του Σαββάτου οι γιατροί της παθολογικής και καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος", όπου έχουν εξαντληθεί τα προγράμματα εφημεριών με βάση το 48ωρο εργασίας που προβλέπει η νομοθεσία και η κλαδική συμφωνία των γιατρών του ΕΣΥ με το υπουργείο Υγείας.
Οι συγκεκριμένες κλινικές του "Αγίου Παύλου", που συνεφημέρευε με το «ΑΧΕΠΑ» το πρωί του Σαββάτου, αρχικά εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα εφημεριών, αλλά το μεσημέρι, ύστερα από παρέμβαση της 4ης υγειονομικής περιφέρειας, ο εισαγγελέας υπηρεσίας έστειλε έγγραφο στο οποίο αναφέρει απλώς ότι "έλαβα γνώση και θέλω να επισημάνω στους γιατρούς να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους (εφημερίες), αλλιώς περιπίπτουν στο παράπτωμα της έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο...". Το νομικό γραφείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης συνέστησε στους γιατρούς να υπογράψουν έγγραφο ότι εφημέρευσαν ύστερα από εισαγγελική εντολή, ενώ το δ.σ. της ΕΝΙΘ θα ζητήσει σήμερα συνάντηση με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης (η δεύτερη μέσα δύο μήνες) καθώς και με τις διοικήσεις των δύο υγειονομικών περιφερειών Μακεδονίας και Θράκης. Σημειώνεται ότι δεν έχουν εγκριθεί συμπληρωματικά κονδύλια για τις εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών από τον Μάρτιο, ενώ στον "Άγιο Παύλο" έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα τα δεδουλευμένα εφημεριών του Ιανουαρίου, απορροφώντας όμως σχεδόν εξ ολοκλήρου το ποσό των 58.000 ευρώ, που αφορούσε και τον Φεβρουάριο. Στους γιατρούς του "Αγίου Δημητρίου" πληρώθηκαν εφημερίες "κουτσουρεμένες" κατά 20%, ενώ στο μοναδικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που καταβλήθηκαν κανονικά τα δεδουλευμένα των εφημεριών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου είναι το "Λοιμωδών". Μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Αρ. Μπουσουλέγκα, ενώ θα ακολουθήσει και συνάντηση με τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ. Σήμερα συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, όπου θα συζητηθεί η σύνταξη προτύπου εφημέρευσης και θα γίνει για άλλη μια φορά απόπειρα συγκρότησης προεδρείου.

ΠΡΕΖΑ TV
17-5-2010


makthes.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στο Γεννηματά θεσσαλονικη οι ιατροι ενημερώθηκαν οτι θα πληρωθούν τις προσεχείς ημέρες περικομένες εφημερίες 10% ΙΑΝ , 10% ΦΕΒ , 20% ΜΑΡ , 20% ΑΠΡ.

τα κομμένα πότε τα θα πάρουμε?
τι ισχύει με το νομικό καθεστώς και τις πληρωμές των εφημεριών μετά τον Μάιο, οπότε και έληξε η συλλογική σύμβαση?