Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Απλήρωτοι κινδυνεύουν να μείνουν στο τέλος Μαΐου οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.
Αν και μπήκαμε στον Μάιο, ακόμη δεν έχουν φτάσει από το υπουργείο Υγείας τα χρήματα για τη μισθοδοσία του προσωπικού -ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού. Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε 33 εκατ. ευρώ για το 2010, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός για τις μισθολογικές δαπάνες του νοσοκομείου ανέρχεται στα 51 εκατ. ευρώ. «Γνωρίζουμε ότι έχουν εγκριθεί 33 εκατ. ευρώ, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα τα πάρουμε και πότε», τονίζει ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου, Γιώργος Χριστόπουλος. Την ίδια στιγμή, τα χρέη προς τους προμηθευτές συσσωρεύονται.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μπήκαν σε λειτουργία τέσσερις νέες κλίνες με την πρόσληψη 12 νοσηλευτών από το υπουργείο Υγείας, λόγω της νέας γρίπης. Οι νοσηλευτές προσλήφθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και με οκτάμηνες συμβάσεις. Αλλά το νοσοκομείο ακόμη δεν πήρε τα χρήματα για την αμοιβή τους και τις καταβάλλει το ίδιο. «Οταν λήξουν οι συμβάσεις αυτών των νοσηλευτών, τότε θα σταματήσει και η λειτουργία αυτών των κλινών», επισημαίνει ο Γ. Χριστόπουλος. Την ίδια στιγμή εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ 89 θέσεις νοσηλευτών που έχει προκηρύξει το νοσοκομείο.
«Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πλέον δημοσιονομικό αδιέξοδο που οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην αδυναμία καταβολής των δεδουλευμένων», τονίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου, η πληρότητα κάθε χρόνο ανέρχεται σε 95%. Νοσηλεύονται περισσότεροι από 70.000 ασθενείς τον χρόνο, οι χειρουργικές επεμβάσεις ξεπερνούν τις 16.500, ενώ μόνο στα εξωτερικά ιατρεία και στα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται περίπου 500.000 άτομα ετησίως.
Ερώτηση για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Βασίλης Μουλόπουλος.

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτο το σιχαμα τον Καψη στο MEGA, που ανοιγει το στομα του και αντι για λογια,
χυνεται πασοκικη διαρροια,

ποτε θα τον σουταρει το και καλα "σοβαρο" καναλι?