Πέμπτη, Μαΐου 13, 2010

ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΦΑΕΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ....

Μια ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει τον Αλέκο Αλαβάνο και υπογράφουν πέντε μέλη της γραμματείας της πολιτικής συμμαχίας, άναψε «φωτιές». Αφορμή ήταν η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει στην Αθήνα (πλατεία Κοτζιά) αύριο το βράδυ, με ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο. Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τους Αντώνη Νταβανέλο (ΔΕΑ), Νίκο Γαλάνη (ΚΟΕ), Γιάννη Θεωνά (ΚΕΔΑ), Γιώργο Σαπουνά (ΑΠΟ) και Δήμο Τσακνιά (ανένταχτος), το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής («συνιστώσα» του Αλέκου Αλαβάνου) έχει κάνει προσπάθειες για τη διοργάνωση κοινής συγκέντρωσης, με ομιλητές τούς Αλέκο Αλαβάνο και Αλέξη Τσίπρα, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό.

Από την άλλη, στελέχη του ΣΥΝ εξηγούν ότι το Μέτωπο όλο αυτό το διάστημα κινείται αυτόνομα και, αφού αποφασίζει τις εκδηλώσεις, στη συνέχεια προτείνει κοινές συγκεντρώσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως το σημερινό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα, αφού κάποιες από τις συνιστώστες βρίσκονται σε αντίθετες κατευθύνσεις μεταξύ τους και κυρίως με τον ΣΥΝ, τον οποίο κατηγορούν για ηγεμονισμό.
Η προσπάθεια του Γιάννη Μπανιά, που έφερε έπειτα από καιρό στο ίδιο τραπέζι συζήτησης τους Αλέξη Τσίπρα και Αλέκο Αλαβάνο, στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μία εβδομάδα, επί της ουσίας απέτυχε, αφού δεν βρέθηκε κανένα σημείο επαφής. «Η εικόνα που σχηματίσαμε ακούγοντας τον Αλέκο Αλαβάνο ήταν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το Μέτωπο, χωρίς άλλη συζήτηση», έλεγε στην «Ε» στέλεχος του ΣΥΝ που ήταν στη συνεδρίαση. Κατόπιν αυτών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ζητούμενο είναι ποιος θα αναλάβει το κόστος της "διάσπασης" και ποιος θα πει πρώτος "ώς εδώ"», ήταν ένα από τα σχόλια που έκανε στέλεχος του ΣΥΝ.
Στο μεταξύ, χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ πήγε στον Δήμο Ελληνικού, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, που συνεχίζει την απεργία πείνας εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο «Καλλικράτης». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Ελληνικού και κάλεσε τον πρωθυπουργό «αν έχει τα κότσια, να τα βάλει με τα ζωντανά συμφέροντα και όχι με κουφάρια των νυχτερινών κέντρων».

ΠΡΕΖΑ TV
13-5-2010


θωμας Τσατσης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια ποιά σκέψη;;;
πλάκα μας κάνεις;;;
οι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα πανηγύρια