Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

Η Ελλάδα θα είναι η μοναδική απ’ όλες τις χώρες- μέλη της Κοινότητας που θα συνεχίσει να εμφανίζει και το 2011 αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης. Η πρόβλεψη αυτή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι καταχωρημένη στη μηνιαία έκθεσή της που δημοσίευσε χθες για την εξέλιξη της απασχόλησης καθώς και τις γενικότερες εξελίξεις και προοπτικές στον κοινωνικό τομέα που θα σημειωθούν στις κοινοτικές χώρες κατά το 2011.Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, οι ρυθμοί ανάπτυξης τα τρία πρώτα τρίμηνα (σ.σ. μέχρι τον Σεπτέμβριο) του 2010 θα κινηθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ τα πρώτα σημεία ανάκαμψης και κάλυψης του χαμένου εδάφους θ’ αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η οικονομική ανάκαμψη θα είναι το 2010 στις χώρες της Ενωσης (μέσος όρος) της τάξης του +1%.

Αντίθετα, η οικονομική ανάπτυξη θ’ αρχίσει να επιταχύνεται μέσα στο επόμενο έτος (2011), προβλέπει η Επιτροπή, για να αγγίξει τελικά το +1,7% . Σύμφωνα επίσης με την επιτροπή, μόνη εξαίρεση με αρνητικό πρόσημο στην οικονομική ανάπτυξη της Ενωσης θα είναι η Ελλάδα.
Παρά την ελαφρά βελτίωση των οικονομικών επιδόσεών τους, οι χώρες της ΕΕ θα δουν το 2011 μια σταθεροποίηση της αγοράς εργασίας. Αλλά αυτή θα συνεχίσει να δείχνει σημάδια αδυναμίας για αρκετό ακόμη διάστημα, αφού η απασχόληση θα εμφανισθεί μειωμένη το 2010 κατά 0,9% και θα σημειώσει μια ελαφρά αύξηση της τάξης του +0,3% το 2011.
Ετσι, η ανεργία στην Κοινότητα από 9,8% το 2010 θα μειωθεί μόλις στο 9,7% το 2011. Η Κομισιόν στην ίδια πάντα έκθεσή της προβλέπει ότι η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα, κυρίως στην Ελλάδα, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία την Ιρλανδία, τη Σλοβακία και την Ισπανία.

Γ. ΔΑΡΑΤΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: