Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2010

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 543 Τ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΩ...ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ...

Από το 543 Τ.Ε., στην Κω, απευθύνουμε κραυγή απόγνωσης σε όλη την κοινωνία, πριν καταρρεύσουμε οριστικά από τη σωματική και ψυχολογική κούραση. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι αρκετοί από μας, στο άκουσμα της μετάθεσης όταν ήμαστε στα κέντρα, χαμογελάσαμε – με την προσδοκία ότι θα ήταν καλά…

Είχαμε αποφύγει τον κακόφημο Έβρο, τα «μαύρα» νησιά του Β.Α. Αιγαίου. Νησί, καλοκαιρινή περίοδος – όλες οι πιθανότητες ήταν με το μέρος μας. Πόσο άσχημα θα μπορούσε να είναι;
Όμως, από τις πρώτες μέρες στη μονάδα, αυτό που ζήσαμε ήταν μαύρη απογοήτευση. Όσοι έκαναν όνειρα για τουρισμό στις παραλίες του νησιού, γρήγορα διαψεύστηκαν οικτρά. Έξοδος δινόταν μια φορά τη βδομάδα, κι αν. Αρκετοί, βέβαια, έβαλαν μπροστά ό,τι βύσμα είχαν διαθέσιμο για να γλιτώσουν, με αποτέλεσμα το τάγμα αυτή τη στιγμή να έχει 50 αποσπασμένους στην ταξιαρχία (η οποία έχει πολύ λιγότερες ανάγκες).
Πως γίνεται, ένα τάγμα, που έχει τόσο μεγάλες ανάγκες σε υπηρεσίες (έτσι μας λένε για τις υπηρεσίες: είναι τόσες πολλές γιατί είναι αναγκαίο), να έχει σχεδόν τη μισή του δύναμη σε αποσπάσεις, που – κατά γενική ομολογία, οι περισσότερες – δε χρειάζονται; Το ερώτημα φυσικά είναι ρητορικό.

Γι’ αυτό και είμαστε βαθιά εξοργισμένοι με μια αντίληψη ατομικής στάσης, που από τη μια βάζει τους υπόλοιπους φαντάρους σε μια πολύ δυσμενή θέση «τρεξίματος» από αγγαρεία σε αγγαρεία και από υπηρεσία σε υπηρεσία, από την άλλη υποχρεώνει τους (υποτίθεται) «τυχερούς» σε ένα ταπεινωτικό και φαύλο κύκλο γλυψίματος και υποταγής, για κάποιες εξόδους παραπάνω. Δεν αξίζει σε κανένα νέο η ξεφτίλα αυτή, που μας διχάζει, όταν, την ίδια στιγμή, είμαστε όλοι (συνολικά) οι ριγμένοι της υπόθεσης.
Είμαστε εξοργισμένοι, πολύ περισσότερο, με την ιεραρχία, η οποία ενθαρρύνει, αναπαράγει και τελικά είναι υπεύθυνη για όλη αυτή την άθλια κατάσταση. Οι ευθύνες βαρύνουν σημαντικά και τη διοικηση του τάγματος (το διοικητή συνταγματάρχη Μαυρίδη και τον υποδιοικητή ταγματάρχη Φαρμάκη), που υποτίθεταί ότι «κάνει ό,τι μπορεί». Για την ανάγκη υποταγής στις εντολές των «από πάνω» όμως, και την καριέρα τους, ας αφήσουν και τους φαντάρους «από κάτω» να λιώσουν (έτσι κι αλλιώς αναλώσιμοι θεωρούμαστε).

Μπορεί να δηλώνουν πως κάνουν «ό,τι μπορούν», όμως η βασική αρχή κι αιτία του προβλήματος (που λέει: 50 φαντάροι σε απόσπαση - 50 σε φυλάκια - 20 με 30 στο τάγμα να τρέχουν σαν τρελοί για όλες τις υπόλοιπες δουλειές, ασκήσεις, αγγαρείες) είναι απαραβίαστη. Και το κόστος το επωμιζόμαστε εμείς.
Δεν υπάρχει τρόπος να βγουν οι υπηρεσίες στο τάγμα, όταν αυτές είναι διπλάσιες από τους εναπομείναντες. Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχει τρόπος. Είναι αυτός που προϋποθέτει τη φυσική, ψυχολογική και ηθική μας εξόντωση. Έξοδοι δεν υπάρχουν πια, άδειες και υπηρεσιακά σημειώματα (για 2-3 ώρες, μια στο τόσο, μπας και δούμε λίγο τον έξω κόσμο και προλάβουμε να αγοράσουμε τα αναγκαία για την επιβίωσή μας στο τάγμα), ειδικές άδειες (που τις χρειαζόμαστε για μια σειρά από επείγουσες υποχρεώσεις – πολίτες με στολή είμαστε) δε δίνονται για κανένα λόγο.

Ακόμη κι όταν επιστρέφεις από φυλάκιο, δε δικαιούσαι καν έξοδο, απλά πας στην επόμενη υπηρεσία μες στο τάγμα! Το βασικό όμως πρόβλημα (που απογειώνει τις συνθήκες κόλασης, που ζούμε) είναι οι διπλές και τριπλές υπηρεσίες. Σε ένα 24ωρο, μπορεί ένας φαντάρος να είναι σκοπός, δεκανέας αλλαγής κάπου ενδιάμεσα και σκοπός ξανά.
Η κατάσταση πλέον δεν είναι βιώσιμη κι αυτός είναι ο λόγος που καταφεύγουμε στη δημοσιότητα. Δεν κλαψουρίζουμε απλώς για το χαμένο μας χρόνο (αν και – αναρωτηθείτε – είναι λιγότερο σημαντικό). Αγωνιζόμαστε, ουσιαστικά, για την ίδια μας την επιβίωση.
Για ό,τι συμβεί, ο καθένας – από δω και πέρα – οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι χαρακτηριστικό για τις βάρβαρες συνθήκες της μονάδας, ότι έχουν φέρει σε τραγική θέση ακόμα και τους ΕΠΟΠ. Οι ΕΠΟΠ, αναγκάζονται να κάνουν ακόμα και 8-9 υπηρεσίες το μήνα. Βέβαια, ο διοικητής και ο υποδιοικητής ψάχνουν να βρουν άλλοθι. Και για τα πάντα φταίνε οι ΕΠΟΠ (που είναι «άχρηστοι» κλπ), σε μια επιχείρηση δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανάμεσα σε αυτούς που βιώνουν όλη την αγριότητα των δογμάτων του ελληνικού στρατού σε ένα μόνο στρατόπεδο, τους φαντάρους και τους ΕΠΟΠ. Αυή η λογική δε θα περάσει.

Είναι φανερό ότι χρειάζονται πολύ βαθύτερες αλλαγές για να διορθωθούν τα πράγματα. Ας μας πουν, από την ιεραρχία και το υπουργείο, αυτές είναι οι «αξιοπρεπείς συνθήκες με σεβασμό προς τον άνθρωπο», που μας υποσχόταν ο κ. Βενιζέλος, μέσα στα στρατόπεδα;

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ
ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΤΡΕΞΙΜΟ

Φαντάροι από το 543 ΤΕ, στην Κω

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. 6932 955 437
http://diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2010

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον καποιοι δεν καταλαβαινουν τους ορους, ψυχολογικη και σωματικη εξαντληση... για το τιποτα!!!!

Υ.Γ.
"Σκατα κατεβαζει η κουτρα σας, θα κανω εμετο στα μουτρα σας!"

vlaxopodas είπε...

ayta exei i meiosi tis thitias..otan itan 18 poy eixame eksodoys kapoioi thelan meiosi..tora poy egeine i meiosi griniazoyn gia tis eksodous..kai ta 2 den ginontai i 18 kai adeies i 12 kai pyksimo..yparxei kai triti lysi na kanoyme paidia..alla kai ayto me tin krisi ligo xlomo..

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ...ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

gemisame fasistes kai skatades ...h mikrografia ths koinonias einai o stratos sas...ama thelete na mazeyteite na pate.i5 mia zoh royfianoi...de ginetai allios gamietai o stratos..

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε συ κομμαντο 1.35.απο ποτε ρε μαχιμε οι πατριωτες βαζουν τα βυσματα να κανουν τα κουμαντα και οι υπολοιποι που πανε γαμιωντας ειναι
τα βουτυροπαιδα?
που τα λετε λετε αυτα ρε?λες και δε σας ειδαμε και δε σας ξερουμε...οξοοοοοοοο

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που μπορώ να πώ και πρέπει είναι να κένετε υπομονή.Πράγματι είναι χάσιμο χρόνο ο στρατός για σας που δεν έχετε επιλέξει αυτό το επάγγελμα.Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι χρησιμεύει ο στρατός τι ωφελείτε ο κάθε νέος απ τυή την οδυνηρή και άχρηστη εμπειρία η οποία τον υποχρεώνει να πάει 1 χρόνο και πίσω η επαγγελματική του αποκατάσταση.Ο γυιός μου είναι φαντάρος απολύεται σε 2 μήνες περίπου.Υπομονή παιδια .Ξεφτλίζεται κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και ανρθωπισμού στο στρατό απ όλους τους δήθεν εθνικόφρονες αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται γραιφκοί και αντιπαθέστατοι σε όλους μαςς.Φυσικά απ ότι διαβάζω από τους προηγούμενους σχολιαστε΄ς είναι και κάποιοι που συμερίζονται όλα αυτά.Ισως νομίζουν και λένε ότι ο στρατός σας κάνει άντρες και ανρθώπους.Αυτές είναι ηλιθιότητες και βλακείες.Αυτά τα δίνει το σπίτι και οι οικιγένεια και όχι ο κάθε κομπλεξικός που του δίνουν 2 αστέρια και βγάζει όο το κόπλεξ και δείχνει την δήθεν δύναμή του και την πειθαρχία του που δεν θα το έκανε πουθενά αλλού σε σας .Αν δεν ήταν ο στρατός θα μάζευε κοπριές στο χωριό του.Το μόνο που καταφέρνει είναι να δείτε όλους τους χαρακτήρες των ανθρώπων σε μικρογραφία.Απολύτως τίποτα άλλο.Υπομονή παιδιά.Δες όλους αυτούς του καταβανάδες μαζί με αυτούς που συμερίζονται το στρατό σαν γραφικούς τύπους που μόνο διασκέδαση και καμμιά φορά λύπηση προκαλούν.Σταθείτε δυνατοί θα τελειώσει ο καιρός να γυρίσετε στα σπίτια σας και στους δικούς σας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΝΑ ΜΕ ΓΥΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΙΜΑΙ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΟΠΩΣ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΕΞΩ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΆΝΩ ΣΑΣ.ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.Ο ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕς ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.ΥΠΟΜΟΝΗ.ΣΕ ΛΙΓΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΛΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΕΙΣΤΕ.
ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ...ΣΠΑΡΤΑΚΟΥΣ
1:35 πμ


που 'σαι "μαχιμε", προσεχε μη σκισεις κανα καλσον καθως θα ανεβαινεις στην Καναδεζα :ρ

λοιπον ψιψικα γαλονάτη, ακου δυο λογακια μονο:

1. "βουτυροπαιδο" να πεις τον ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ που τον ψηφισες για βουλευτη

2. "αδερφη" να πεις τον ΤΑΞΙΑΡΧΟ με το κοκκινο στριγκακι στο Βολο

εξω απ τα καγκελα του στρατοπεδου εισαι ενας χέστης και μισος, το ξερεις καλα και το ξερουμε καλα.

μεσα στο στρατοπεδο παλι, οι μορφωμενοι 25αρηδες σε εχουνε για να σπανε πλακα, οσο πιο πολυ ουρλιαζεις, τοσο πιο πολυ γελιο πεφτει τα παιδια.

βοϊδι, ε βοϊδι, που επειδη φορεσες μια ποντικοκατουρημενη στολη νομισες πως εγινες ανθρωπος

αντε τραβα τωρα, σε ψαχνει ο Δοκιμος, να σε βαλει να σφουγγαρισεις το Επιλοχαδικο :ρ

vlaxopodas είπε...

"αρθρο 4 παρ 6 του συνταγματος.. Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με του ορισμούς των νόμων." οσοι θελουν να μενουν ελλαδα θα πρεπει να ακολλουθουν και τους νομους της ελλαδας αλλιως να πανε σε αλλη χωρα..τωρα για τα περι "κομπλεξικων καραβαναδων" το μονο που θα πω ειναι ειπε ο γαιδαρος τον πετινο κεφαλα..το προβλημα σας δεν ειναι ο στρατος και ενδεχομενως τα οποια προβληματα εχει..το προβλημα σας ειναι το ελληνικο εθνος-κρατος που ονειρευεστε να διαλυσετε παρεα με τα φιλαρακια σας τους αλλοδαπους..το ειδαμε τον δεκεμβρη του 2008..και κσερετε οτι ο στρατος οπως και η αστυνομια ως θεματοφυλακες του δημοκρατικου πολιτευματος σας ειναι εμποδιο..

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορω να σε καταλαβω ρε συ Βλαχοποδα...

εσενα τί σε χαλαει αν ο στρατος λειτουργει αξιοκρατικα και οι στρατιωτες αντιμετωπιζονται ΙΣΟΤΙΜΑ σε οτι αφορα υπηρεσιες, εξοδους, αδειες, κτλ.?

και για να καταλαβω, οταν εμενα η υπηρεσια με παει "5 μεσα - 1 εξω" και εσενα, που εισαι στον ιδιο λοχο με μενα, σε παει "1 μεσα - 5 εξω" τί ακριβως κερδιζει ο Ελληνικος Στρατος και η πατριδα γενικοτερα?

ετσι ρωταω για να μαθω, εστω και 5 χρονια μετα...

αληθεια, ο φιλος σου ο Κασιδόκωστας που υπηρετει?
στη Τζαμαικα ή στον Αγ. Δομινικο?

δεν νομιζω να ειναι αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτης ο δικος σου, ετσι? δεξιος ειναι αν δεν κανω λαθος.
(Αυτος κι αν ειναι υπερ του Ελληνικου Στρατου, τον προτιμησε απο τον Ελβετικο!!!)

δλδ εσενα σου αρεσει τα βυσματα να περνανε αρνταν και οι υπολοιποι να πηζουν (δλδ να τιμωρουνται επειδη δεν εχουν βυσμα!)

αν ειναι ησουν κι εσυ τετοιο κωλοβυσμα, πεστο μας να το ξερουμε, κι ασε τα πατριωτικα κατα μερος! αντε μπραβο...


ΥΓ1. "το ελληνικο εθνος-κρατος που ονειρευεστε να διαλυσετε παρεα με τα φιλαρακια σας τους αλλοδαπους"

δυστυχως μας προλαβατε - το διαλυσατε πρωτοι εσεις οι Δεξιοι μαζι με τα φιλαρακια σας τους δικους σας αλλοδαπους (βλ. Αμερικανους) :ρ

ΥΓ2. "ο στρατος οπως και η αστυνομια ως θεματοφυλακες του δημοκρατικου πολιτευματος"

μακραν η μεγαλυτερη βλακεια που εχεις πει αγαπητε μου Βλαχοποδα...
στις 21 Απριλιου 1967 ο στρατος υπερασπιστηκε το πολιτευμα στο οποιο ορκιστειτε υπακοη? :ρ

Ανώνυμος είπε...

ασε τα αρθρα που μας κοτσαρεις το θεμα ειναι οτι οσοι νομοι υπαρχουν,αλλα τοσα και τα παραθυρα για να την κανουν τα λαμογια....δε θελω ουτε το κρατος να καταστρεψω ουτε με ενδιαφερει να συμμετεχω σε αυτο το πανηγυρακι.οσο για το οτι ο στρατος και αστυνομια ειναι θεματοφυλακες της ¨¨δημοκρατιας¨¨να εισαι καλα,μ εκανες και γελασα!
σε αλλη χωρα ζειτε??????????

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορω να σε καταλαβω ρε συ Βλαχοποδα...

εσενα τί σε χαλαει αν ο στρατος λειτουργει αξιοκρατικα και οι στρατιωτες αντιμετωπιζονται ΙΣΟΤΙΜΑ σε οτι αφορα υπηρεσιες, εξοδους, αδειες, κτλ.?

και για να καταλαβω, οταν εμενα η υπηρεσια με παει "5 μεσα - 1 εξω" και εσενα, που εισαι στον ιδιο λοχο με μενα, σε παει "1 μεσα - 5 εξω" τί ακριβως κερδιζει ο Ελληνικος Στρατος και η πατριδα γενικοτερα?

ετσι ρωταω για να μαθω, εστω και 5 χρονια μετα...

αληθεια, ο φιλος σου ο Κασιδόκωστας που υπηρετει?
στη Τζαμαικα ή στον Αγ. Δομινικο?

δεν νομιζω να ειναι αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτης ο δικος σου, ετσι? δεξιος ειναι αν δεν κανω λαθος.
(Αυτος κι αν ειναι υπερ του Ελληνικου Στρατου, τον προτιμησε απο τον Ελβετικο!!!)

δλδ εσενα σου αρεσει τα βυσματα να περνανε αρνταν και οι υπολοιποι να πηζουν (δλδ να τιμωρουνται επειδη δεν εχουν βυσμα!)

αν ειναι ησουν κι εσυ τετοιο κωλοβυσμα, πεστο μας να το ξερουμε, κι ασε τα πατριωτικα κατα μερος! αντε μπραβο...


ΥΓ1. "το ελληνικο εθνος-κρατος που ονειρευεστε να διαλυσετε παρεα με τα φιλαρακια σας τους αλλοδαπους"

δυστυχως μας προλαβατε - το διαλυσατε πρωτοι εσεις οι Δεξιοι μαζι με τα φιλαρακια σας τους δικους σας αλλοδαπους (βλ. Αμερικανους) :ρ

ΥΓ2. "ο στρατος οπως και η αστυνομια ως θεματοφυλακες του δημοκρατικου πολιτευματος"

μακραν η μεγαλυτερη βλακεια που εχεις πει αγαπητε μου Βλαχοποδα...
στις 21 Απριλιου 1967 ο στρατος υπερασπιστηκε το πολιτευμα στο οποιο ορκιστειτε υπακοη? :ρ

Ανώνυμος είπε...

πεστα ρε βλαχο κατι τετοιες μαναδες κανανε τα παιδια σκατα. Αντι να καμαρωνουνε που πανε τα παιδια τους να υπηρετησουν την πατριδα και να κρινουν αυτα τι ειναι καλο και τι οχι τα εχουν μες στο βρακι τους μεχρι τα 40 εστω και ασυναισθητα (ολες οι μαναδες το ιδιο ειναι) και μετα βγαινουν και παραπονιουνται γιατι ειναι ανεργα. Αφου μεχρι τα 40 δεν μπορουν να παρουν μια αποφαση αυτοβουλα μια ζωη προβατα επι σφαγη θα ειναι και στον μετεπειτα βιο τους και μονιμα διαμαρτυρομενοι για το καθε τι γιατι πλεον η ζωη εχει αγριεψει και αμα δεν εισαι λιγο σκληρος θα εχεις προβλημα. Και οπως ειπε και καποιος που η χωρα του πηγε μπροστα (οχι σε ολα), μην κοιτατε τι μπορει να κανει η πατριδα για σας αλλα τι μπορειτε να κανετε εσεις για την πατριδα. Παντου ηταν ειναι και θα ειναι οι καλοι και οι κακοι, διαλεγεις στρατοπεδο και προχωρας. ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΗΡΙΣΙΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΗΣ ΜΠΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως για κάθε φασιστόμουτρο υπάρχουνε και δέκα βυσματόμουτρα?
Ρε φασιστόζωα πως και γιατί υπερασπιζόσαστε το αξιόμαχο του Ελληνικού στρατού, όταν το ίδιο το ΓΕΣ είναι βιομηχανία μεταθέσεων για τους αξιωματικούς και ο κάθε παπάρας υπουργός άμυνας διεκπεραιωτής μεταθέσεων για τους οπλίτες?
Ρε φασιστόκαφροι για ποιό στρατό μιλάτε όταν στη θητεία αντί για εκπαίδευση με οχήματα και όπλα, λόγω ρεμούλας του κάθε υπουργού γίνεται εκπαίδευση σε σκοπιά και αγγαρεία?
Δηλαδή αν γίνει πόλεμος πως θα αμυνθούμε, θα κάνουμε πιο γρήγορα καθαριότητα και παρουσιάστε?

Ανώνυμος είπε...

ti egine re pousti mou pali
ok eipame oti simera o stratos eine veloudinos dioti amma gyriso 30+ xronia piso stin Mytilini se stratopaido anepythimiton ekei na deis to klama kai tis aftoktonies pos pigenane
Ta simerina paidia den exoune ypomoni theloun ta panta na eine opos ekeina goustaroune
nomizoune oti i thiteia eine diakopes sto nisaki kai na gamane kammia touristria?den leo kalo eine kai afto alla kai ligo treximo den tha sas skisi oute ta kaltson oute ta strigkakia

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε 3:46, σου υπενθυμιζω οτι στρινγκακι φοραει ο ενδοξος ταξιαρχος σου, οχι του κοσμου τα παιδια που πανε να υπηρετησουν, ενταξει? αντε μπραβο...

(δεεεν τον θυμασαι? http://www.inout.gr/showthread.php?t=13340)

ΥΓ καλο το τρεξιμο αλλα οταν τρεχουν ΟΛΟΙ το ιδιο!
(εκτος αν εσυ θελεις να καποιοι μονιμως να τρεχουν και καποιοι αλλοι να ειναι μονιμως αραχτοι στις παραλιες με αγραφες αδειες)

Ανώνυμος είπε...

"Μήπως για κάθε φασιστόμουτρο υπάρχουνε και δέκα βυσματόμουτρα?
Ρε φασιστόζωα πως και γιατί υπερασπιζόσαστε το αξιόμαχο του Ελληνικού στρατού, όταν το ίδιο το ΓΕΣ είναι βιομηχανία μεταθέσεων για τους αξιωματικούς και ο κάθε παπάρας υπουργός άμυνας διεκπεραιωτής μεταθέσεων για τους οπλίτες?
Ρε φασιστόκαφροι για ποιό στρατό μιλάτε όταν στη θητεία αντί για εκπαίδευση με οχήματα και όπλα, λόγω ρεμούλας του κάθε υπουργού γίνεται εκπαίδευση σε σκοπιά και αγγαρεία?
Δηλαδή αν γίνει πόλεμος πως θα αμυνθούμε, θα κάνουμε πιο γρήγορα καθαριότητα και παρουσιάστε? "
Nai etsi 8a amyn8eis. Ama den ma8eis th basikh pei8arxia sthn aplh diatagh toy na eisai gyalismenos, pws 8a pei8arxiseis sth maxh otan 8a prepei san synolo na yperaspisteis ton diplano soy kai na mhn ton afhseis lipotaktwntas...
Kai gw san fantaros etsi san esena ta blepa, meta sthn Eyelpidwn poy mphka thn epomenh xronia kai poy fagame skata katalaba oti o stratos den einai paixnidi. H skopia einai apo ta basikotera, stis maxes (8eos fyla3ei) 8a filas skopia to brady mia stis treis gia na koimoyntai oi ypoloipoi oplites asfaleis.

Ανώνυμος είπε...

"ΥΓ καλο το τρεξιμο αλλα οταν τρεχουν ΟΛΟΙ το ιδιο!
(εκτος αν εσυ θελεις να καποιοι μονιμως να τρεχουν και καποιοι αλλοι να ειναι μονιμως αραχτοι στις παραλιες με αγραφες αδειες)"
agaphte sthn Ellada zeis, mh moy peis oti e3w apo to strato ola ta alla einai beloudina kai den yparxoyn bysmata. To 8ema einai oi adikies na dior8w8oyn prwta apo aytoys sto diktyo spartakos poy my3oklaine epidh poly apla den eixan to bysma poy eixan oi alloi. Dhladh paraponioyntai gia to bysma alla kai aytoi 8a to goystarane poly. Kai gw sthn Eyelpidwn sixainomoyne kapoioys sygkekrimenoys poy eixan gnwstoys strathgoys kai pernagane kala otan emeis ftyname aima, alla den shmainei oti 8a prepe na prospa8hsw na moyn sthn 8esh toys.

Ανώνυμος είπε...

agapite 6.43 as foraei opoios thelei to striggaki, to pou tha diathesi ton kolo tou o taxiarxos i o fantaros i o opoia allos telos panton den me afora
to thema eine oti ta simerina paidia exoune mathei to xalara, to cool, kai tin efkoli zoi kai fysika i mama pou ta ntantevei mexri ta 40 tous
ligo sfiximo oi koloi den kanoun kako
kai kati allo, to ante bravo se kanena allo giati toulaxiston ego piga ekei pou esy mallon den xereis oti yparxri (ta kolastiria tis Mytilinis)
synenoithikame?

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε 11:41, εγω ημουν 6 μηνες στο 646 Μ/ΚΤΠ και μετα εκανα 2 μηνες στα ελληνοβουλγαρικα συνορα, οποτε το "συνεννοηθηκαμε?" πες το σε κανεναν μπουλη (ολοι μας ξερουμε τετοια ατομα δυστυχως)

προβλημα μου δεν ηταν το "τρεξιμο" που λες, αλλα το οτι καποιοι (που δεν εχουν βυσμα) πηζουν και καποιοι (που εχουν βυσμα) περνανε ζαχαρη.

των βυσματουχων οι κωλοι εχουν κατι το ιδαιτερο και δεεεν πρεπει να πεσουν δλδ? μονο των υπολοιπων?

ΑΥΤΟ πρεπει να αλλαξει (ετσι λεω εγω, εσυ μπορει να πιστευεις οτι η κατασταση με τα βυσματα πρεπει να συνεχιστει, δεν ξερω...)

για μενα ολοι οσοι θελουν να μεινουν τα πραγματα οπως ειναι, ειναι κωλοβυσματα, χωστηδες και γιωτο-μπαλα (και φυσικα δεν εννοω εσενα που ησουν στη Μυτιλινη ή τον φιλο που εβγαλε την Ευελπιδων!)

οταν ομως καποιος που εκανε θητεια με σαγιοναρια στις παραλιες, λεει "βουτυροπαιδα" οσους δεν γουσταρουν αυτη την αδικια με τις υπηρεσιες, τις αδειες, τις μεταθεσεις κτλ και διαμαρτυρονται, τοτε μη παριστανει τον πατριωτη - δεν ειναι πατριωτης, ειναι για το π**τσο καβαλα...

Ανώνυμος είπε...

Kapoioi mperdevonte kai sigrinoun ton strato simera me ton strato tou 2000 tou 1990 kai tou 1980. Sto 2010 eimaste kai diatages apto Ges den vgenoun gia na vgenoun. Simfwnoi einai pio irema ta pragmata stis meres mas genikotera omws auto den simvenei sto 543. Otan oi exodouxoi (san katharoi exodouxoi) den iparxoun to provlima metatithete sto gegonos oti apo tin ipiresia den pas mono stin ipiresia... Pas kai se oles tis askiseis pou xei to sigekrimeno tagma kai to treximo den stamataei pote. Edw kai 3 mines oloi exoun kathimerina ipiresies + tis ipoxrewseis tou tagmatos opws einai oi katholikes kai oi ekastote askiseis me apotelesma na min antexete kai somatika kai psixologika to tagma. Otan koimase kathimerina 2wra spasta kai 3wra kai sinolika pote ma pote den koimase panw apo to PARA POLY 6 wres (stin kaliteri periptosi tou protou noumerou to vradi giati ola ta alla koimounte 2 me 3 wres) tote me ti kouragio trexeis se ola auta... Den ginete na trexeis 50 fantaria gia ta panta anthrwpoi einai sti teliki kai den ginete na exeis tin apaitisi na einai kai provlepomenoi stis ipiresies tous otan exoun xexasei pote kimithikan tin teleftea fora kanonika xwris ipiresia to vradi...

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΑΣ,ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ!!!
ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ "ΚΡΑΖΕΤΕ" ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΑΔΕΛΦΗ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ 2 ΛΟΓΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ,ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ... ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ 543 ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΠΟΥ ΩΣ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΥΜΩΝ.... ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ... ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΘ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ... ΜΑΘΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΤΕΡΟΥΣ... ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ... ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΑΚΩΝΕ ΣΤΙΣ ΜΑΠΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ 24-30 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΕΖΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ.... ΟΥΣΤ ΑΠΛΥΤΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.....

Ανώνυμος είπε...

eimoun DOKIMOS sto tagma me dioikiti MAURIDI ama nomizeis agori mou oti h zwi eksw einai pio eukoli eisai poli gelasmenos mallon eisai apo ta paidia pou ta exoun ola etoima kai ta vrikes skoura ekei mesa.