Τρίτη, Ιουνίου 15, 2010

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...!!!

«ΚΙΤΡΙΝΟΣ» ΠΥΡΕΤΟΣ επικρατεί στην κυβέρνηση. Λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψη του προέδρου της Cosco Κάπτεν Γουέι, σήμερα φθάνει στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Ντεγιάνγκ συνοδευόμενος από 30 μέλη της κυβέρνησης και επιχειρηματίες με... επιθετικές επενδυτικές διαθέσεις για υπογραφή σειράς συμφωνιών σε λιμάνια και όχι μόνο.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, ότι το νούμερο δύο της κινεζικής κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αλλά και με σειρά υπουργών. Στόχος η συνεργασία σε μια σειρά τομέων, με τις επενδύσεις σε λιμάνια και επεκτάσεις λιμανιών να ξεχωρίζουν. Σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον Θόδωρο Πάγκαλο, ύστερα από πρόσκληση του οποίου έρχεται στην Αθήνα, ο Ζ. Ντεγιάνγκ θα υπογράψει διακρατική συμφωνία για τη συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας, ενώ 14 χωριστές συμφωνίες θα υπογράψουν οι ιδιώτες- στελέχη εταιρειών που τον συνοδεύουν.
Πάντως, πέρα από το πρακτικό αποτέλεσμα της επίσκεψης, διπλωματικές πηγές στέκονται και στο συμβολικό επίπεδο, στη στήριξη δηλαδή που προσφέρει η κινεζική κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα και που δεν αποκλείεται να εκφραστεί και επισήμως σήμερα στις κοινές δηλώσεις του Ζ. Ντεγιάνγκ με τον Θ. Πάγκαλο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Κινεζικού Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι το ευρώ θα σταθεροποιηθεί, ενώ οι Κινέζοι δεν κρύβουν ότι θεωρούν την Ελλάδα θύμα του... καπιταλισμού και των κερδοσκόπων.

Σήμερα ο Ζ. Ντεγιάνγκ και ο Θ. Πάγκαλος θα υπογράψουν μνημόνιο ναυτιλιακής συνεργασίας, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει μόνο τη διακηρυγμένη βούληση των Κινέζων να επενδύσουν στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Κινέζος αντιπρόεδρος, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα με δικό του αεροσκάφος και συνοδεύεται από 30 άτομα, μέλη της κυβέρνησης και υψηλόβαθμα στελέχη κινεζικών ομίλων, μετά την Αθήνα θα μεταβεί στο Ηράκλειο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν και στο λιμάνι της πόλης. Αύριο θα επισκεφθεί τον Πειραιά για νέα συνάντηση με τη Λούκα Κατσέλη, ενώ θα ξεναγηθεί από τον Γιώργο Ανωμερίτη στον δεύτερο προβλήτα του ΟΛΠ- η υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησής του χωρίς προβλήματα είναι ο βασικός στόχος της Cosco. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η σημερινή επίσκεψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πραγματοποιείται σε υψηλό επίπεδο και αποδεικνύει ότι η Κίνα δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την επιθυμία των Κινέζων να επενδύσουν στην Ελλάδα. Με το «σαφάρι» των Κινέζων επενδυτών, άλλωστε, δεν ασχολείται μόνο η Λ. Κατσέλη, αλλά και ο Π. Γερουλάνος, ο Δ. Δρούτσας και ο Σ. Κουβέλης, ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης. Εντός του 2010 αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα και ο Κινέζος πρωθυπουργός, ενώ οι Κινέζοι ενδιαφέρονται ακόμη για επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών και των κατασκευών.

ΠΡΕΖΑ TV
15-6-2010

2 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ετσι, σκίστε μας!

Απολύστε μας, γαμήστε μας!

Ζήτω ο εργοδοτικός σοσιαλισμός!

vlaxopodas είπε...

"αν η μιση καρδια βρησκεται γιατρε εδω περα η αλλη μιση στην κινα βρισκεται" οπως λεει και ο ποιητης ναζιμ χικμετ