Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

ΈΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Το γεγονός της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου τις γιορτές των Χριστουγέννων, από τους ταμίες του δήμου, δεν λέει να έχει τελειωμό για τα πάθη του μικρού ορεινού δήμου, που έμεινε χωρίς σέντ στα ταμεία του και σήμερα βρίσκεται στην δυσχερή θέση ο νέος δήμαρχος να σηκώσει τα χέρια και να μην μπορεί να πληρώσει εργολάβους και προμηθευτές.
Χθες λοιπόν όλοι αυτοί που το «φέσι έφτασε στα γόνατα» μαζεύτηκαν έξω από το δημαρχείο και με ένα μεγάλο λουκέτο έκλεισαν την είσοδο διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί. Ήταν μια συμβολική κίνηση ώστε οι άνθρωποι, να βρουν ένα τρόπο να αποσπάσουν τα χρήματα τους.
Να σημειώσουμε ότι χωρίς καμία απόφαση δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να έχουν συμβασιοποιηθεί τα έργα, με προφορικές εντολές των αντιδημάρχων και του εκλιπόντος δημάρχου οι ίδιοι αναλάμβαναν να κάνουν έργα οδοποιίας, επέκτασης δικτύων ύδρευσης, πεζοδρομήσεις, κυρίως στο δημοτικό διαμέρισμα του Παλαιοχωρίου, μέσα στο 2009 όλα αυτά, λίγο πριν πέσει η αυλαία για τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη, έχοντας την διαβεβαίωση από τους αντιδημάρχους και τον ίδιο τον εκλιπόντα ότι σύντομα θα είχαν και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και κατά συνέπεια θα ήταν σύννομοι.
Έτσι λοιπόν αν υπάρχει απόφαση της δικαιοσύνης που τους δικαιώνει στις απαιτήσεις τους υποχρεωτικά μπαίνουν και οι μαύρες τρύπες στα έχοντα να λαμβάνουν οι εργολάβοι.
Σε έξαλλη κατάσταση ο δήμαρχος Απόστολος Τσακίρης ζητάει την παρέμβαση της περιφερειάρχη κ. Κόκλα, για να ζητήσει την προσωπική της μεσολάβηση ώστε ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Ντόλιος να εγκρίνει μια ειδική και κατ’ εξαίρεση χρηματοδότηση. Αν κι αυτές οι κινήσεις πέσουν στο κενό τότε από τώρα ο δήμος Παγγαίου θα βάλει λουκέτο εν όψει Καλλικράτη.

ΠΡΕΖΑ TV


xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: