Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2010

ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΙΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ- ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως αναφέρεται, στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Ωρωπίων, κοινότητας Συκάμινου-Χαλκουτσίου και Μαρκόπουλου παρατηρείται μία απαράδεκτη εικόνα από αισθητική, περιβαλλοντική και υγειονομική άποψη. Ειδικότερα, χώροι που βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση ή και πάνω στην παραλία ,από χώροι λουομένων, έχουν μετατραπεί σε χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων και κάθε είδους αχρήστων υλικών, τα οποία καταλαμβάνουν ακόμα και μέρος του οδοστρώματος.

Η συνεχής συσσώρευση απορριμμάτων, η οποία πραγματοποιείται επί σειρά μηνών σε συγκεκριμένα σημεία (γήπεδο Χαλκουτσίου, παραλία, τέρμα οδού Πινδάρου κ.λ.π ), σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας, δημιουργεί ενδεχόμενες εστίες πυρκαγιών και προκαλεί πρόσθετα υγειονομικά προβλήματα σε περιοίκους, λουόμενους και διερχόμενους.

Επειδή, όπως προκύπτει, οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ανωτέρω ανεξέλεγκτη ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
· Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι φορείς δεν προέβησαν στις δέουσες ενέργειες για την έγκαιρη απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις προαναφερόμενες περιοχές ;
· Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα για την περιβαλλοντική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής;

ΠΡΕΖΑ TV
24-6-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.

Σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011, μπήκα στο Google να βρω το τηλέφωνο του Δήμου Χαλκουτσίου. Τυχαία βρέθηκα στη σελίδα σας και θέλω να σας πω τα εξής.
Μένω σε παράλληλο δρόμο της Πινδάρου όπου υπάρχει η χωματερή που αναφέρατε ήδη εσείς. Το σπίτι μου είναι δίπλα στη θάλασσα και είμαι αγανακτισμένη γιατί πηγαίνω κάτω στην παραλία για μια βόλτα, όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Ευτυχώς το επιτρέπει συχνά όπως όλοι ξέρουμε, αλλά το θέαμα στην παραλία είναι απαράδεκτο.
Κάθε μέρα έρχονται επισκέπτες και αφήνουν την σφραγίδα τους με ένα σωρό σκουπίδια! Ερχονται, τρώνε και πάντα για την ευκολία τους χρησιμοποιούν την παραλία για σκουπιδοτενεκέ!
Σήμερα λοιπόν, λίγο πριν μπω εδώ με προοπτική να βρω κάποιον από τον Δήμο και να τους ενημερώσω - λες και δεν το ξέρουν - πήρα μια μεγάλη σακούλα και με χοντρά γάντια κουζίνας πήγα εγώ και μάζεψα όλα τα σκουπίδια κατά μήκος της παραλίας και όλα από τον δικό μου δρόμο.
Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά, γιατί για πρώτη φορά το έκανα και δεν ντρέπομαι γι αυτό! Αντίθετα, αισθάνθηκα μια μεγάλη ικανοποίηση που είδα λίγο την παραλία μας να ανασαίνει...Για πόσο; Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εστω..Ακόμη και για λίγο, με χαροποίησε αφάνταστα.
Δεν λέω να κάνουν όλοι ότι έκανα εγώ σήμερα, αλλά αν μάζευαν τα σκουπιδάκια τους στο αμάξι φεύγοντας, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα..Αλλά είναι ελληνικό χούι αυτό και δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ δυστυχώς!
Επίσης, στο τέλος της Πινδάρου, είναι η αρχή ενός πεζόδρομου ο οποίος είχε κιγκλίδωμα για να εμποδίζει στα αυτοκίνητα να περνάνε και να κάνουν τον πεζόδρομο αυτοκινητόδρομο. Τι έκαναν κάποιοι έξυπνοι; Το έσπασαν και τώρα αρκετοί περνάνε ανενόχλητοι για να βγουν στο λιμάνι του Χαλκουτσίου.
Μια φορά που είπα σε κάποιον ότι είναι πεζόδρομος την ώρα που πέρναγε με το αυτοκίνητό του, μου πέταξε όλο θράσος, "Γιατί, δικός σου είναι"? Τρέχα γύρευε...
Το καλοκαίρι θα μολυνθεί όλη η περιοχή με καυσαέρια και ένας μικρός απολαυστικός περίπατος θα γίνει ακριβώς το αντίθετο..
Και ερωτώ τώρα η αφελής...Τόσον καιρό δεν έχουν δει οι υπάλληλοι του Δήμου να το αντικαταστήσουν το κιγκλίδωμα και να βάλουν κάποια απαγορευτική πινακίδα; Αυτή η ζημιά έχει γίνει εδώ και 3 μήνες...
Μετακόμισα στο Χαλκούτσι τον περασμένο Αύγουστο, είμαι καινούργια στον τόπο τούτο αλλά τον έχω αγαπήσει. Αυτοί που μένουν εδώ χρόνια ολόκληρα δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο από εμένα;

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να πω και τα δικά μου παράπονα,

Καλή χρονιά και εύχομαι να μην είναι η φωνή μας φωνή βοώντος εν τη ερήμω...'Η μήπως θα είναι;

Γεια σας

Λένα Π.