Πέμπτη, Ιουνίου 03, 2010

ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ!!!

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν στους ασφαλισμένους και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις οι επικείμενες επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Σήμερα απεργούν οι δημοσιογράφοι όλων των μέσων επικοινωνίας, καθώς και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός από τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Το Σάββατο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά και προσανατολίζονται σε νέα απεργία την ημερομηνία κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Εν τω μεταξύ στο υπουργείο Εργασίας έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες συσκέψεις για να προσαρμόσουν το προσχέδιο νόμου στις απαιτήσεις του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με τους δανειστές της. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει νέος κύκλος συνομιλιών με τους ελεγκτές της τρόικας για τα σημεία του νομοσχεδίου που η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να βελτιώσει.
Ο χρόνος χορήγησης της βασικής σύνταξης είναι ένα από αυτά τα σημεία. Το υπουργείο προτείνει να καταβάλλεται όποτε συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ενώ η τρόικα επιμένει η απονομή της να γίνεται στο 65ο έτος, ανεξάρτητα από το πότε ο ασφαλισμένος θα λάβει την αναλογική σύνταξη.
Κρίσιμο σημείο αποτελεί η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων κατά τη χορήγηση ή όχι της βασικής σύνταξης. Η θέσπισή τους θα στερήσει σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού τη χορήγησή της, με αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό αναπλήρωσης να είναι και πάλι 48%.
Οσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, οι επιτηρητές θέλουν να τις συνυπολογίσουν στο τελικό ποσοστό αναπλήρωσης.

Η καθιέρωση της 40ετίας για πλήρη συνταξιοδότηση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο οι κυβερνητικές ενστάσεις εστιάζονται στον χρόνο που θα συνυπολογίζεται για τη συμπλήρωση αυτού του χρονικού διαστήματος. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση ζητεί να συνυπολογίζεται ο πλασματικός χρόνος ασφάλισης της περιόδου στράτευσης, της λοχείας για τις γυναίκες, αλλά και ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης.
Οι μητέρες ανηλίκων τέκνων οδηγούνται στα 65 έτη και τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στα 60 έτη. Το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει στο τραπέζι θέμα μεταβατικής περιόδου έτσι ώστε να μη θιγούν άμεσα όσοι ασφαλισμένοι βρίσκονται προ της συνταξιοδότησης και να μεταβούμε από το παλαιό στο νέο σύστημα με ομαλό τρόπο. Ωστόσο το υπουργείο ζητεί οκταετή περίοδο προσαρμογής, ενώ οι επιτηρητές συμφωνούν σε τριετή περίοδο.

ΠΡΕΖΑ TV
3-6-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΛΙΜΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

αυτα τα παραμαγαζα, και ολοι οσοι εμπλεκονται αν θυμαμαι καλα ψηφισαν ΠΑΣΟΚ (?) και πριν ειχαν ψηφισει Ν.Δ, και πριν ειχαν ψηφισει Ν.Δ, ..., και τα τελευταια 50 χρονια ψηφιζαν ΜΑΛΑΚΕΣ. Ε ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ, οχι 40 χρονια να δουλευετε 100 και στο τελος να σας θαβουν ζωντανους για να μην παρετε ουτε συνταξη. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΗΡΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ