Κυριακή, Ιουλίου 11, 2010

ΦΩΣ ΣΤΑ 21 ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ

Τις απόρρητες τηλεφωνικές κλήσεις από τα 21 κατασχεμένα κινητά τηλέφωνα του Μιχ. Χριστοφοράκου αναζητούν οι δικαστικές αρχές σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στις κρυφές συνομιλίες του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens. Τα τηλέφωνα αυτά, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα στο εγκαταλειμμένο γραφείο του Μ. Χριστοφοράκου στα κεντρικά γραφεία της Siemens, φαίνεται από το έτος κατασκευής τους πως είχαν χρησιμοποιηθεί από το μεγαλοπαράγοντα της γερμανικής εταιρείας την περίοδο μεταξύ 2004 και 2006.
Οπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, το άλλοτε «αφεντικό» της ελληνικής Siemens, για λόγους ασφαλείας, μιλούσε από συγκεκριμένα κινητά σε διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά.
Η αποκάλυψη των φυσικών προσώπων με τα οποία συνομιλούσε εμπιστευτικά ο Μ. Χριστοφοράκος μπορεί να φωτίσει, λένε οι ίδιες πηγές, την υπόθεση εάν συνδεθεί με «ύποπτες συναλλαγές» που φέρεται ότι διεκπεραίωνε ο άλλοτε Mr Siemens στην Ελλάδα.

Μεγάλες προσδοκίες διατηρούν οι αρχές και από το «άνοιγμα» του σκληρού δίσκου ενός προσωπικού υπολογιστή που βρέθηκε στο γραφείο Χριστοφοράκου. Ελάχιστοι γνώριζαν στη Siemens ότι ο πρώην διευθυντής είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο λάπτοπ. Στα αρχεία του, οι ανακριτικές αρχές ελπίζουν να βρουν στοιχεία για άδηλες πληρωμές μαύρου χρήματος ή άλλες εξίσου αξιοποιήσιμες πληροφορίες για διακίνηση λογαριασμών ή υπογραφές επίμαχων προμηθειών και συμβάσεων με το Δημόσιο.
Το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα ήταν κλειστά για πολλά χρόνια και οι μπαταρίες τους τελείως άδειες, ξεπεράσθηκε, καθώς αναζητήθηκαν και βρέθηκαν τελικά στις αποθήκες της Siemens οι φορτιστές των συγκεκριμένων μοντέλων. Ηδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την έκδοση των βουλευμάτων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του Μ. Χριστοφοράκου, ώστε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. να αντιγράψει τη μνήμη των κινητών τηλεφώνων και του λάπτοπ, καθώς είναι πιθανό οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μην διαθέτουν αρχείο κλήσεων σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου.
Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχει προχωρήσει από τους εμπειρογνώμονες της Τραπέζης της Ελλάδος η έρευνα των ύποπτων λογαριασμών μέσω των οποίων φέρεται ότι διακινήθηκαν χρήματα για πληρωμές σε κρίσιμες υποθέσεις (υπογραφή της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, C41). Αμέσως μετά, και ανάλογα με τα ευρήματα, οι εφέτες-ανακριτές θα καλέσουν σε απολογία όλους τους εμπλεκόμενους, και κυρίως τα πρόσωπα που εμφανίζονται ως δικαιούχοι των off-shore εταιρειών, που μεσολάβησαν στη μεταφορά των χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Ωστόσο, δικαστικές πηγές διευκρίνιζαν στην «Κ.Ε.» πως η ανακάλυψη πιθανού χρηματισμού στις υποθέσεις αυτές είναι περισσότερο έργο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, αφού οι βασικές αποφάσεις (ιδίως για το C41) έχουν ληφθεί σε υπουργικό επίπεδο (ΚΥΣΕΑ). Τα μέλη των επιτροπών αξιολόγησης ήταν όλα χαμηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, που δεν επηρέασαν αποφασιστικά την πορεία του έργου.



ΠΡΕΖΑ TV
11-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΝΕΟΔΗΜΙΚΡΑΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣΟΥΝ ΚΟΥΚΙΑ

ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΤΟΝ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ Η ΑΠΑΤΣΙ;;;;

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΛΕΝ ΟΙ ΒΡΑΝΚΑΛΕΟΝΕ ....ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Οι δυο «τσιλιαδόροι» του, γνήσιοι οπαδοί του Γκρούτσο Μαρξ, υπακούουν στο ρηθέν υπ’ αυτού «αυτές είναι οι αρχές μου κι αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες!» κι ανακρούουν λιγάκι πρύμνα, γιατί βλέπουν από το βάθος του δρόμου να έρχεται το πλήθος των νοικοκυραίων με τις μαλτεζόπλακες και τα στυλιάρια στα χέρια.

Γιατί στο βάθος οι ανυπότακτοι Απάτσι παραμένουν πάντα Απάτσι.

Δεν θα είναι πια οι καταληψίες της «Βίλας Αμαλία», δεν θα είναι τα φρικιά της Πλατείας, οι πολιτικοί χουλιγκάνοι κι οι μπαχαλάκηδες. Θα είναι τα stage κι οι συμβασιούχοι. Θα είναι οι επιζώντες της γενοκτονίας της ελληνικής βιοτεχνίας και του λιανικού εμπορίου.

Θα είναι η Μαρία που κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην γραμματεία των συναινετικών διαζυγίων του Πρωτοδικείου Αθηνών με 480 Ευρώ το μήνα ανασφάλιστη, παντρεμένη με παιδί. Την διώξανε την περασμένη Δευτέρα. Γιώργο, πάρε μια βαλίτσα, φίλα σταυρωτά την Άντα κι έλα να σου δώσω εγώ 480 Ευρώ και ζήσε για ένα μήνα μόνος σου, να σε δω. Μόνος, ε; Χωρίς ταπεράκι με σπιτικό τσιζμπέργκερ από τη μάμυ. Κι άμα αρρωστήσεις, καθότι ανασφάλιστος, νηστεία και προσευχή.

Θα είναι στο πλήθος ο Γιάννης που ‘χασε το μαγαζί του, δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του σπιτιού του και τον παράτησε κι η γυναίκα του με τα παιδιά ένεκα της αφραγκίας