Κυριακή, Ιουλίου 11, 2010

ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ…ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ Η ΕΝΟΧΟ...

Με τα δομημένα ομόλογα πλέον σε πρώτο πλάνο και τους κυβερνητικούς βουλευτές και προέδρους των εξεταστικών να αναλαμβάνουν δράση, προκειμένου να εξαλειφθούν τα προσκόμματα που εμποδίζουν τη διερεύνηση όλων των πτυχών των σκανδάλων, το κεφάλαιο εξεταστικές εισέρχεται σε νέα φάση. Το δρόμο άνοιξε ήδη ο πρόεδρος της εξεταστικής για τη Siemens Σ. Βαλυράκης και αναμένεται να ακολουθήσουν οι πρόεδροι Μ. Οθωνας της προκαταρκτικής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και Ντ. Ρόβλιας της εξεταστικής για τα δομημένα ομόλογα. Ο Σ. Βαλυράκης έχει ζητήσει από τον Γ. Παπακωνσταντίνου την κατάργηση της Επιτροπής για το μαύρο χρήμα και την αναβάθμισή της και πάλι σε Αρχή, όπως ήταν πριν την υποβαθμίσει ο Γ. Αλογοσκούφης, προκειμένου να απαλλαγεί από τον τότε ενοχλητικό πρόεδρό της Γ. Ζορμπά και να εμποδίσει την έρευνα σε βάθος, τοποθετώντας επικεφαλής, κατά παράβαση του Συντάγματος, εν ενεργεία δικαστικό.

Η εβδομάδα που αρχίζει αύριο θα είναι η τελευταία των εργασιών της εξεταστικής για τη Siemens (θα επανέλθει μετά τις 24 Αυγούστου) αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει άμεσα και νέα κίνηση του Σ. Βαλυράκη, καθώς η έρευνα για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος βαλτώνει και ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής κ. Γκρόζος έχει μετατρέψει τον εαυτό του και την επιτροπή σε απλούς μεταφορείς εγγράφων.
Η προκαταρκτική για το Βατοπέδι και η εξεταστική για τα ομόλογα προβλέπεται ότι θα προσκρούσουν σύντομα στα «κάστρα» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Επιτροπής για το Μαύρο Χρήμα αλλά και της Τραπέζης της Ελλάδος, οι επικεφαλής των οποίων είναι εκλεκτοί της Ν.Δ. Ο Γ. Προβόπουλος, ειδικότερα, εμπλέκεται άμεσα ως διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας αλλά και ως πρόεδρος του Ιδρύματος της Μονής Βατοπεδίου «Γραικός Αιτωλός» την κρίσιμη περίοδο των σκανδάλων.
Η έως τώρα διαπιστωμένη κωλυσιεργία, στην αναζήτηση των διαδρομών του χρήματος και του ανοίγματος των λογαριασμών σε off shore, αναφορικά με τα σκάνδαλα, του Βατοπεδίου και της Siemens, προϊδεάζει για εξίσου κλειστό δρόμο και ως προς το σκάνδαλο των ομολόγων. Τα υπό διερεύνηση δομημένα ομόλογα που εξέδωσε το Δημόσιο και κατέληξαν στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν υπερβαίνουν τα δέκα και εκδόθηκαν όλα επί Ν.Δ.
Ο πρώτος κατάλογος των μαρτύρων θα ανοίξει αύριο και θα στοχεύει στην ενημέρωση της επιτροπής, αν νομίμως αγοράστηκαν τα ομόλογα από τα ασφαλιστικά ταμεία, αν ήταν εύλογο το τίμημα, πού πήγαν τα μαύρα χρήματα και αν λειτούργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Εργασίας. Αποτελεί κοινή πεποίθηση στα κυβερνητικά στελέχη ότι με τις σημερινές διοικήσεις στους παραπάνω φορείς δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη.

Της ΝΤΟΡΑΣ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ

ΠΡΕΖΑ TV
11-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: