Τετάρτη, Ιουλίου 07, 2010

ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΠΙΤΣΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΕΝΝΕΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕ;;;

Fast food ψηφίζει το 88% των νέων στη Θεσσαλονίκη, που το προτιμά σαφώς από το μαγειρευτό φαγητό. Ωστόσο 7 στους 10 δηλώνουν πρόθυμοι να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής, παρόλο που οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου που διαθέτουν. Μάλιστα, σχεδόν 4 στους 10 νέους παρουσιάζουν διαταραχές βάρους, με το 22,66% αυτών να είναι παχύσαρκοι και το 17,3% λιποβαρείς. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα με θέμα τις διατροφικές συνήθειες των νέων σπουδαστών και φοιτητών και πώς αυτές επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής τους. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από σπουδαστές ΙΕΚ την αιγίδα του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου σε δείγμα 928 νέων, φοιτητών του ΑΠΘ, του ΤΕΙΘ και σπουδαστών ΙΕΚ. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Κική Γούτα, η οποία είχε την επίβλεψη της έρευνας, ένα υψηλό ποσοστό, 33,33%, των ερωτηθέντων δεν έδωσε πλήρη στοιχεία για το ύψος, την ηλικία και κυρίως για το βάρος του. “Εκείνο που προκαλεί προβληματισμό είναι το αυξημένο ποσοστό των παιδιών με χαμηλό βάρος και αυτό θα πρέπει να μας προετοιμάσει ίσως για μια αύξηση των κρουσμάτων της νευρικής ανορεξίας”, εξήγησε η κ. Γούτα. Συνολικά από τα 300 άτομα που συμπλήρωσαν το βάρος και το ύψος τους βρέθηκε πως το 60,33% είχε φυσιολογικό βάρος, το 17% ήταν λιποβαρές και το 22,66% παχύσαρκο, εκ των οποίων 17,33% εμφάνιζε πρώτου βαθμού παχυσαρκία, το 4,66% δεύτερου βαθμού και το 0,66% τρίτου βαθμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι νέοι είναι ενημερωμένοι σε ποσοστό 57% σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή, ενώ ποσοστό 43% δεν ενημερώνονται. Το 70% δήλωσε ότι θέλει να ενταχθεί σε πρόγραμμα σωστής διατροφής, ενώ το 30% δεν το επιθυμεί. Όσον αφορά την επιλογή ανάμεσα στο μαγειρευτό φαγητό και το fast food, ποσοστό 88% δήλωσε ότι προτιμά το fast food όταν δεν υπάρχει φαγητό στο σπίτι, ενώ το 65,73% σκέφτεται και προσπαθεί να ετοιμάσει κάτι εύκολο. Πάντως, αν και το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι από τα σημαντικότερα γεύματα ,τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι το 36,56% των νέων τρώει πρωινό από 0-2 φορές την εβδομάδα, το 32,08% 3-5 φορές την εβδομάδα και το 31,35% 6-7 φορές. Η κατανάλωση των φρούτων δεν είναι ικανοποιητική, καθώς το 53,96% καταναλώνει φρούτα λιγότερο από 4 φορές την εβδομάδα. Όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν καταναλώνει καθόλου αλκοόλ, το 38% καταναλώνει 1-2 ποτήρια ημερησίως και το 11% πάνω από 3 ποτήρια την ημέρα.

ΠΡΕΖΑ TV
7-7-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα τσακιστούν να βράσουν χόρτα, σιγά το δύσκολο, πι0 φτηνά θα τους έρθει

Ανώνυμος είπε...

na tsakistoyn!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

νευρακια, νευρακια?
το ξερω παιδιά, ζορικο το λυκειο, δυσκολες οι Πανελληνιες, σιγα μην περνουσατε!

τουλαχιστον, μπορειτε να κανετε 1-2 απλες μαθηματικες πραξεις και να δειτε π.χ. πως τα χορτα που τους λετε να βρασουν θα βγουν ο κουκος αηδονι - χώρια που δεν σε χορταινουν?


ΥΓ εγω παντως τις περισσοτερες μερες τοτε, ετρωγα στη Λεσχη - υπηρχαν και μερες που την εβγαζα με πατατακια, δεν επαθα τιποτα :ρ

Ανώνυμος είπε...

OPIOS EINAI EXW APO TO XORO POLLA TRAGOYDIA XEREIS OSOS GIA TO TSAKISTITE FILOS??? DEN PAS NA GAMITHEIS????