Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΟΣΕ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στους εργαζομένους των αστικών λεωφορείων της Αθήνας και του ΟΣΕ προκάλεσε η χτεσινή προσωρινή στάση πληρωμών από πλευράς Δημοσίου, το οποίο καθυστέρησε για πρώτη φορά την πληρωμή των μισθών τους.
Οπως έγινε χτες γνωστό, οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ παρέμεναν ώς αργά το απόγευμα απλήρωτοι και για τον λόγο αυτό οι εκπρόσωποί τους απειλούσαν να κρατήσουν σήμερα ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια όλα τα λεωφορεία, μέχρι να τους κατατεθούν οι αποδοχές τους.
Αντίστοιχα προβλήματα προέκυψαν χθες και στον ΟΣΕ, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε σε περίπου 4.000
σιδηροδρομικούς πως το ήδη μειωμένο επίδομα αδείας, το οποίο παραδοσιακά έπαιρναν την 1η Ιουλίου, θα το πληρωθούν στις 16 του μήνα με την εξόφληση του Ιουνίου. Πρώτη φορά
Ειδικότερα, όσον αφορά την ΕΘΕΛ, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων, «είναι η πρώτη φορά που η μισθοδοσία, η οποία κατατίθεται στις 29 κάθε μήνα, καθυστερεί έστω και για μία ημέρα». Το ζήτημα, σύμφωνα με το συνδικάτο, δημιουργήθηκε καθώς «δεν υπήρξε εγκαίρως η σχετική εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

Σημειώνεται ότι το κόστος μισθοδοσίας των περίπου 7.000 εργαζομένων στην ΕΘΕΛ φτάνει τα 11 εκατ. τον μήνα, χωρίς να υπολογίζονται οι εργοδοτικές εισφορές, η καταβολή των οποίων, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έχει σταματήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Τα οικονομικά προβλήματα στην ΕΘΕΛ, οι ζημίες της οποίας το 2009 έφτασαν τα 327,6 εκατομμύρια ευρώ, δεν σταματούν εδώ, καθώς και η πληρωμή των καυσίμων γίνεται συχνά την τελευταία στιγμή. Πριν από λίγο καιρό δόθηκε μέρος του ποσού που χρωστούσε η εταιρεία και είχε φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ.
Πηγές του υπουργείου Υποδομών, πάντως, τόνιζαν χθες ότι η καταβολή της μισθοδοσίας στην ΕΘΕΛ ήταν θέμα λίγων ωρών.

ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ.
ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΒΟΘΡΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ola sto kratos h idioktisia einai poiniko adikima

Ανώνυμος είπε...

ολα θα τα ξεπουλησυμε και ο 12:12 θα τα αγορασει και θα βγαλει τεραστια κερδη, θα γινει businessmans :ρ

μαλακια παει συννεφο, βλεποντας Αδωνη και Λεωνιδα...