Κυριακή, Ιουλίου 18, 2010

ΠΑΡΑΛΥΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ STAGE..ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΛΛΩΣΤΕ...

Στην ΙΑ' εφορία, που εξυπηρετεί περίπου 50.000 φορολογουμένους του κέντρου της Αθήνας, το οργανόγραμμα αναφέρει ότι πρέπει να εργάζονται 60 άτομα. Σήμερα στις θέσεις τους βρίσκονται μόλις 28. Από αυτούς οι δύο είναι με πρόγραμμα stage, οι οκτώ με απόσπαση κι άλλοι τέσσερις υπάλληλοι ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η ίδια εικόνα και στην εφορία του Χαϊδαρίου, που εξυπηρετεί πάνω από 30.000 φορολογούμενους. Εκεί ένας συμβασιούχος με stage, χωρίς δικαίωμα υπογραφής, καλύπτει μόνος του ολόκληρο τμήμα. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στις περισσότερες εφορίες της χώρας.
Στην κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ, στην πλατεία Θεάτρου που καλύπτουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων σχεδόν όλης της Αττικής, η σταδιακή αποχώρηση των υπαλλήλων με stage έχει αναγκάσει τους μονίμους να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στους υπόλοιπους ασφαλιστικούς φορείς. ΟΓΑ, ΟΑΕΕ αντιμετωπίζουν την καθημερινή πίεση των ασφαλισμένων τους, με τις ουρές που δημιουργούνται και τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων ή άλλων υποθέσεών τους.
Στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το γνωστό ΣΕΠΕ, τα stages κάλυπταν νευραλγικές θέσεις. Εκαναν μέχρι και ελέγχους σε επιχειρήσεις. Σήμερα έχουν μείνει ελάχιστοι στις θέσεις τους.
Στο υπουργείο Πολιτισμού, στις εφορείες αρχαιοτήτων, στην κεντρική υπηρεσία, αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage κάλυπταν σημαντικά κενά. Αποκαλύφθηκε η ουσιαστική συμβολή τους όταν αποχώρησαν με τη λήξη των συμβάσεών τους, οπότε αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σ' όλη την Ελλάδα να έμειναν κλειστά.
Δήμοι, νομαρχίες και περιφέρειες έχουν μείνει με ελάχιστο προσωπικό μετά τις μαζικές αποχωρήσεις stage. «Η μη ανανέωση των συμβάσεων είχε σαν αποτέλεσμα την παράλυση νευραλγικών υπηρεσιών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα» σχολίασε η εργατολόγος Κωνσταντίνα Κονιδάρη. «Διαψεύστηκαν όσοι υποστήριζαν ότι τα παιδιά των 470 ευρώ "λούφαραν" στις δημόσιες υπηρεσίες».

Η πλειοψηφία των απολυμένων των stages, έχουν στραφεί δικαστικά ή σχεδιάζουν να το πράξουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου. «Ωστόσο, όσοι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής δεν πληρώνονται» συμπλήρωσε η εργατολόγος.
Οι εργαζόμενοι κερδίζουν ένα «φιλί ζωής» με την παραμονή στην εργασία τους περίπου άλλους έξι μήνες, ελπίζοντας ότι, όταν εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, αν είναι θετική, θα συνεχίσουν να εργάζονται έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της αγωγής τους. Αυτό συνεπάγεται ότι για άλλα δύο χρόνια θα μείνουν στην εργασία τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: