Σάββατο, Αυγούστου 14, 2010

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ «ΛΟΙΜΩΔΩΝ»

Η ασάφεια σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου και του οικοπέδου όπου στεγάζεται το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης και οι ελλείψεις ειδικών γιατρών (αναισθησιολόγου, νευρολόγου, χειρούργου), δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο «Λοιμωδών».

Η διοίκηση εξήγησε ότι το νοσοκομείο εξυπηρετεί ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα για ειδικές εξετάσεις λοιμωδών νοσημάτων και λοιμώξεων. Οσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς αναφέρθηκε ότι το ιταλικό κράτος διεκδικεί την κυριότητα του κτιρίου και μάλιστα μετά από δικαστική απόφαση το 1965, υποχρεώνεται το ελληνικό δημόσιο να καταβάλει ενοίκιο στην ιταλική πρεσβεία. Ακόμη το 1984, με υπουργική απόφαση, το κτίριο του νοσοκομείου χαρακτηρίστηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο και προστατεύεται από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να γίνουν απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης του νοσοκομείου, καθώς το κτίριο έχει γίνει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Πέρα από την ανάγκη η πολιτεία άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να λυθεί το ιδιοκτησιακό πρόβλημα του νοσοκομείου, χρειάζεται το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει το ζήτημα της έλλειψης γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και την ανάγκη δημιουργίας μονάδας ΕΪΤΖ. Ακόμη να σταματήσει η αποδυνάμωση της διοικητικής υπηρεσίας και να στελεχωθεί αυτή με εξειδικευμένο προσωπικό.
Αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλα τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της παλαιότητας και της μη καλής κατάστασης του κτιρίου, πολλοί ασθενείς και οι συγγενείς τους με σειρά επιστολών τους, ευχαριστούν το προσωπικό του νοσοκομείου για το ενδιαφέρον και τη φροντίδα που έχουν επιδείξει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

ΠΡΕΖΑ TV
14-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: