Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ...ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΣ Κ.ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ;;;ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ;;;

«Θεωρούμε ότι η χορήγηση άδειας δεν θα λειτουργήσει ακόμη θετικά για την επανένταξη του κρατουμένου λόγω του μεγάλου υπολοίπου ποινής»(!)
Είναι μία από τις απαράδεκτες αποφάσεις-καρμπόν που συνεχίζουν να εκδίδουν τα δικαστικά συμβούλια, στα οποία τον κυρίαρχο λόγο έχουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί, για να απορρίπτουν σωρηδόν τα αιτήματα των κρατουμένων για χορήγηση άδειας. Δεν είναι τυχαίο ότι το φαινόμενο της περικοπής αδειών, που τείνει να γίνει καθεστώς σε όλες τις φυλακές της χώρας, είναι από τα βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων των κρατουμένων και ζητεί λύση εδώ και τώρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τον κρατούμενο στις φυλακές Μαλανδρίνου και απεργό πείνας για 29η ημέρα, Χρήστο Φίλο, ο οποίος έχει υποβάλει από τις αρχές του 2010 δύο αιτήσεις για τακτική άδεια, εισπράττοντας ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις με το ίδιο σκεπτικό. Τι και αν ένα μικρό ποσοστό εγκλείστων, που δεν υπερβαίνει το 4%, κάνει κακή χρήση του δικαιώματος των αδειών, οι εισαγγελείς εξακολουθούν να τις περικόπτουν αναιτιολόγητα ή, στην καλύτερη περίπτωση, με τυπικές και προσχηματικές αιτιολογίες. «Θα συνεχίσω μέχρι τελικής πτώσης την απεργία πείνας για να διεκδικήσω το νόμιμο δικαίωμά μου που αυθαίρετα μου κόβεται, αν και πληρώ τις προϋποθέσεις», προειδοποιεί ο Χ. Φίλος, με επιστολές του προν τον υπουργό Δικαιοσύνης και το διευθυντή των φυλακών, ενώ καταγγέλλει τους εισαγγελικούς λειτουργούς του Μαλανδρίνου για απάνθρωπη συμπεριφορά και εμπαιγμό. «Καταπατάτε συνειδητά κάθε είδος ανθρώπινης αξιοπρέπειας (μας βιάζετε), νομίζοντας με τη νοσηρή φαντασία σας πως θα καμφθούμε και θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας που εσείς αυθαίρετα μας στερείτε».

Στην αναφορά του προς τον Χ. Καστανίδη, αφού κάνει έκκληση να «δώσει λύση στον Γολγοθά μας», αναφέρει επίσης ότι: ο οδοντίατρος των φυλακών παραμένει απλήρωτος για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεχίζει μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους να είναι στη διάθεση 450 κρατουμένων, εξετάζοντας πάνω από 20-30 ασθενείς, η υδροδότηση της φυλακής γίνεται με κουπόνι όπως μοιραζόταν, πριν από 50 χρόνια το ψωμί στη Σοβιετική Ενωση, είδη προσωπικής υγιεινής, όπως χαρτί τουαλέτας, σαμπουάν και είδη καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων είναι ανύπαρκτα, ενώ το τηλέφωνο στην πτέρυγα όπου κρατείται δεν λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο.
Κρατούμενος καταγγέλλει παραβιάσεις

! Ο κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων Νίκος Τσουβαλάκης, που έχει αρχίσει από τις 20 Αυγούστου για τέταρτη φορά απεργία πείνας «ενάντια στη φρίκη του σωφρονιστικού σφαγείου», ζητώντας να μεταχθεί στην αγροτική φυλακή Χανίων, με επιστολή του στην «Ε» καταγγέλλει παραβιάσεις των δικονομικών δικαιωμάτων του και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης «ποιος προστατεύει τον ανώνυμο πολίτη από τα νύχια και τα δόντια της αλαζονικής, ασύδοτης και αυθαίρετης δικαστικής εξουσίας».

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2010

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποσοι φυλακισμενοι και μαλιστα βαρυποινιτες εχουν παρει αδεια και δεν εχουν επιστρεψει πρεζακο? να δωσουμε διλαδη αδεια στο κτηνος που βιασε και σκοτωσε το 11χρονο κοριτσακι? η να δωσουμε αδειες στα ρεμαλια που κρατουσαν ομηρους τοσους ανθρωπους στην τραπεζα στον πειραια? η φυλακη ειναι φυλακη οχι κολεγιο παρανομιας οπως διστυχως την εχουν καταντισει..

Ανώνυμος είπε...

αυτα ειναι πιπες, αμα ο αλλος εχει βυσμα τον διευθυντη των φυλακων, δεν παει να εχει ολη τη κοκα της Κολομβιας πανω του, παλι θα τον βγαλουν - αν τυχαινει να ειναι και Ελληνας, την αλλη μερα κιολας

τα υπολοιπα ειναι για κατι ψωριαρηδες φτωχοδιαβολους που δεν εχουν τους "ποινικολογους" και τα "παραδικαστικα"

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον 2:11!! 12:33 ενα βημα απεχουμε απο: τον θανατο, την αναπηρια,την φυλακη. Γι αυτο να μην ειμαστε απολυτοι. Οσο για τους παιδεραστες οπως αυτο το καθικι πρεπει να παρουν αδεια απο την ζωη..... Οσο για τους ληστες τραπεζων και μονο τραπεζων δεν λεμε τιποτα γιατι απο την οικονομικη ανεχεια σκεφτεσαι την τραπεζα ως δανειο η ληστεια.....

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού", ο εκλεκτός και άτεγκτος λειτουργός κ. Λέανδρος Ρακιντζής, Αρεοπαγίτης ε.τ. και Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης απάντησε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, με επιστολή κόλαφο στους υπαινιγμούς του τελευταίου περί έλλειψης στοιχείων απο τη μεριά του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σήμερα λοιπόν-σύμφωνα με πληροφορίες μας- ο κος Ρακιντζής απέστειλε επιστολή-απάντηση στον κ. Ι. Τέντε, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία συνοδεύει με κατάσταση 427 υποθέσεων (εκθέσεις, πορίσματα επιθεώρησης και ελέγχου κλπ) από το 2004 μέχρι σήμερα που αφορούν τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών υπαλλήλων, οργάνων και λειτουργών του δημόσιου τομέα.

Η κατάσταση περιλαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνίες διαβιβαστικών εγγράφων στις εισαγγελίες στις οποίες έχουν κοινοποιηθεί.

Στην ίδια επιστολή περιλαμβάνεται συννημένη κατάσταση άλλων 600 περίπου υποθέσεων (συνολικά οι υποθέσεις που απέστειλε το γραφείο του Γεν. Επιθεωρητή ξεπερνούν τις 950!) που έχουν κοινοποιηθεί απο τα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου και τη Διεύθυνση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η απάντηση -κόλαφος του κου Ρακιντζή ο οποίος είχε κάνει λόγο πρόσφατα για διακριτική μεταχείριση των επωνύμων απο τη Δικαιοσύνη-, αποδεικνύει με στοιχεία (πρόκειται για υποθέσεις που έχουν κοινοποιηθεί στους αρμόδιους Εισαγγελλείς και όχι για απλά αποδεικτικά στοιχεία), οτι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας.
Μετά τη σημερινή εξέλιξη είναι στο χέρι του πρωθυπουργού κ. Γ Παπανδρέου καθώς και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, να ζητήσουν συνάντηση με τον κο Λέανδρο Ρακιντζή.

Ο κος Παπανδρέου γνωρίζει πως είναι ακυρωμένος σαν πρωθυπουργός της χώρας, εάν η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο έλεος ενός σκοτεινού δικαστικού παρακράτους τα νήματα του οποίου κινούν πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα.

Είναι θέμα Δημοκρατίας να στηρίξει η κυβέρνηση το έργο του άτεγκτου λειτουργού ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα άδικα και στοχευμένα στο μάτι του κυκλώνα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα. Από πότε αυτός που έχει "γραμμένους" τους νόμους έχει και διεκδικεί δίκαια αιτήματα που αυθαίρετα του στερήθηκαν;

Ανώνυμος είπε...

kala toys kanoyne. Tosoi thn kanoyn kai h astynomia toys syllambanei gia 100h fora..