Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2010

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...

ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΑΙΓΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΝΗΣΙ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!!

Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αίγινα, παρά την ενίσχυση του συστήματος με δώδεκα γεννήτριες, εκ των οποίων οι επτά τέθηκαν σε λειτουργία χθες το μεσημέρι.
Η κατάσταση έχει πάντως βελτιωθεί σε σχέση με το Σαββατοκύριακο και όπως αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης κ. Παναγιώτης Κουκούλης με τις γεννήτριες παρατείνονται τα χρονικά διαστήματα παροχής ρεύματος στο νησί. Ειδικότερα, αντί για δίωρα, τώρα η ηλεκτροδότηση γίνεται για τρίωρα ή τετράωρα με ενδιάμεσες διακοπές, ενώ σύμφωνα με τη ΔΕΗ οι γεννήτριες παρέχουν σε τμήμα του δικτύου στο οποίο περιλαμβάνεται το νοσοκομείο και το νεφρολογικό κέντρο του νησιού ηλεκτρική ενέργεια σε 24ωρη βάση.
Με προσφυγή κατά της ΔΕΗ για διαφυγόντα κέρδη ετοιμάζονται να απαντήσουν στο μεταξύ οι επαγγελματίες του νησιού. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή των Επαγγελματικών Ενώσεων Αίγινας, Σουβάλας και Αγίας Μαρίνας καθώς και του Συλλόγου Ξενοδόχων Αίγινας. Οπως ανέφεραν οι επιχειρηματίες, μεγάλος αριθμός τουριστών αναχωρούσε όλη τη χθεσινή ημέρα, ενώ δεν έλειπαν και οι ακυρώσεις κρατήσεων από επισκέπτες οι οποίοι θα έφταναν ενόψει Δεκαπενταύγουστου.
Παράλληλα, χθες το πρωί η ΔΕΗ έστειλε και άλλες τρεις γεννήτριες στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ενώ αργά χθες το απόγευμα έφτασαν ακόμη δύο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, η εγκατάσταση των πέντε αυτών πρόσθετων γεννητριών είναι συνολικής ισχύος 4,9 ΜVΑ. Με τη λειτουργία τους αναμένεται να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα υδροδότησης που είχαν μέχρι χθες οι περιοχές Αγίας Μαρίνας και Σουβάλας.

Στην Αίγινα έφτασε επίσης και το ειδικό σκάφος που θα αναλάβει να ανελκύσει και επισκευάσει το ένα από τα δύο καλώδια που έχουν υποστεί βλάβη. Πρόκειται για το καλώδιο το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στην ακτή και σε μικρότερο βάθος. Εάν γίνει η επισκευή του καλωδίου αυτού μαζί με το άλλο που παραμένει σε λειτουργία, τότε όπως εκτιμά και ο δήμαρχος Αίγινας θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Αγνωστο παραμένει πότε θα επιδιορθωθεί το δεύτερο καλώδιο που βρίσκεται σε βάθος 80 μέτρων και μακριά από την ακτή και για το οποίο αναμένονται να φτάσουν στο νησί εξειδικευμένοι δύτες που θα το ανασύρουν σε ειδική πλατφόρμα όπου και θα γίνουν οι εργασίες.
Ο κ. Κουκούλης αναφέρει πάντως ότι εκκρεμεί εδώ και χρόνια η τοποθέτηση και τέταρτου καλωδίου για την εξυπηρέτηση της Αίγινας, καθώς προβλήματα υπερφόρτωσης του δικτύου παρατηρούνται διαρκώς.
Ωστόσο, επισημαίνει, παρ΄ ότι έχει κριθεί αναγκαίο, έχει κολλήσει σε γραφειοκρατικά ζητήματα.

ΠΡΕΖΑ TV
11-8-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να υποθέσω ότι όταν αποφασίσουν οι συνδικαλιστές να κατεβάσουν το διακόπτη του ρεύματος θα υπάρχει η ίδια αντίδραση

Ανώνυμος είπε...

στο σκοταδι η Αιγινα και να μην εχουν ουτε εναν απεργο να του φορτωσουν!!!

τραβαει τα βυζια του ο Μιχαλος - ουτε ΠΑΜΕ, ουτε ΓΕΝΟΠ, ουτε αγροτες, ουτε καν αντιεξουσιασται... μια απλη μαλακια με ενα καλωδιο!!!

οχι ρε π**στη μου, τί θα πει το παπαγαλακι μου αποψε? :ρ