Τρίτη, Αυγούστου 10, 2010

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Περιστολή δαπανών, μειώνοντας τις φρυγανιές, το τυρί και τα φρούτα που παρέχονταν για τη σίτιση των εργαζομένων στα χειρουργεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) επιχειρεί να επιβάλει, το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Η ίδια διοίκηση, στη ζέση του για την ...εξυγίανση των οικονομικών του νοσοκομείου και τη λειτουργία του σαν επιχείρηση που φέρνει κέρδη, έχει επιβάλει χαράτσι 3 ευρώ στα επείγοντα περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο.

Παραδοσιακά, στους εργαζόμενους των χειρουργείων και ΜΕΘ παρέχονταν σίτιση (φρυγανιές, τυρί κ.ά.), όμως πρόσφατα ο διοικητής αποφάσισε να κοπεί η ποσότητα των τροφίμων, σε τέτοιο, μάλιστα, βαθμό, ώστε τα τρόφιμα πολλές φορές να μην επαρκούν για τους εργαζόμενους της απογευματινής και βραδινής βάρδιας. Αμεση ήταν η αντίδραση των Υγειονομικών του ΠΑΜΕ του νοσοκομείου που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή, απαιτώντας να μη γίνουν οι απαράδεκτες περικοπές. Εθεσαν ακόμα το ζήτημα της σίτισης των γονιών παιδιών απ' την επαρχία που νοσηλεύονται στο «Αγία Σοφία» - γιατί τα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι συγκεντρωμένα στην Αθήνα. Οπως εξήγησαν, υπάρχουν γονείς που αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και αναγκάζονται να κοιμούνται τις νύχτες στα αυτοκίνητά τους ή δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν ακόμα και στα έξοδα του φαγητού, έως ότου τα παιδιά τους αναρρώσουν και επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει νέο πακέτο ύψους 25 δισ. ευρώ στο τραπεζικό κεφάλαιο (σύνολο 40 δισ. ευρώ μόνο για το 2010) μας λένε ότι για την Υγεία δεν υπάρχουν λεφτά! Αφού μείωσαν κατά 10% τον ήδη ανεπαρκή προϋπολογισμό για την Υγεία, αφού ψήφισαν νόμο που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και την Υγεία - Πρόνοια σε ακόμη πιο ακριβό εμπόρευμα, τώρα ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", ο οποίος επέβαλε χαράτσι 3 ευρώ στα επείγοντα, περιορίζει σημαντικά την τροφοδοσία του προσωπικού των κλειστών τμημάτων (χειρουργείων, ΜΕΘ). Στο όνομα της σπατάλης και των ελλειμμάτων κόβει φρούτα εποχής και περιορίζει το ψωμοτύρι! Κανείς δε λογαριάζει σε τι ρυθμούς δουλεύουμε, την εντατικοποίηση απ' την έλλειψη προσωπικού. Αυτή τη στιγμή, λείπουν 323 νοσηλευτές και νοσοκόμοι, 104 γιατροί, 29 παρασκευαστές, συνολικά 949 εργαζόμενοι για να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου».

ΠΡΕΖΑ TV
10-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: