Τρίτη, Αυγούστου 10, 2010

ΚΑΣΣΙΜΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΘΗΡΩΝ: ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ

Την εκβιαστική τακτική της διοίκησης στο «Κασσιμάτειο» Ιδρυμα (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) στον Ποταμό Κυθήρων σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και καλεί τους κατοίκους των Κυθήρων να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, η διοίκηση του ιδρύματος, επιχειρώντας να κάνει πράξη την εκ περιτροπής εργασία, επιδιώκει να αλλάξει τη σύμβαση εργασίας των εργαζομένων από αορίστου χρόνου με πλήρες ωράριο σε 18 ημέρες εργασίας το μήνα (4 ημέρες εργασίας τη μια εβδομάδα και τρεις την επόμενη) με αντίστοιχη μείωση αποδοχών. Διαμηνύει επίσης στους εργαζόμενους πως με τη νέα σύμβαση θα δικαιούται να αλλάζει συνεχώς σε μηνιαία βάση τόσο τις ημέρες εργασίας όσο και την ειδικότητά τους. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να αποδεχτούν τις αλλαγές αυτές, αλλιώς θα απολυθούν. Μάλιστα, η διοίκηση του ιδρύματος δεν τηρεί ούτε τη μέχρι τώρα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εφόσον απασχολεί όλες τις εργαζόμενες ως «γενικών καθηκόντων», τη στιγμή που κάθε ίδρυμα έχει καθορισμένες ειδικότητες που πρέπει να απασχολεί.

Οι εργαζόμενες του ιδρύματος, παρά την εκβιαστική και τρομοκρατική τακτική της διοίκησης, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση εργασίας, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Παρ' όλα αυτά, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση από τον Ιούλιο τις υποχρεώνει να δουλεύουν λιγότερες μέρες τη βδομάδα, με διακεκομμένο ωράριο, με μειωμένες αντίστοιχα αποδοχές, σε άλλα από αυτά που έχουν προσληφθεί καθήκοντα από αυτά της ειδικότητάς τους (είναι χαρακτηριστικό ότι τη μια μέρα είναι καθαρίστριες, την άλλη γηροκόμες κλπ.), διαμηνύοντας επίσης πως δε θα παραχωρήσει άδειες για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου. Σημειωτέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι είναι παράνομο να απασχολείται καθαρίστρια σε οποιοδήποτε άλλο καθήκον, πρακτική που ο οίκος ευγηρίας και εφάρμοζε παράνομα και προσπαθεί να εφαρμόσει «νόμιμα» πλέον.

Η Επιτροπή Αγώνα, αφού σημειώνει πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες στο ίδρυμα είναι μέρος της γενικευμένης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, τονίζει πως οι αλλαγές που επιδιώκει η διοίκηση θίγουν και το επίπεδο παροχής φροντίδας στους ηλικιωμένους και καλεί όλους τους κατοίκους των Κυθήρων να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματά τους και να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

ΠΡΕΖΑ TV
10-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: