Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2010

«ΕΞΑΡΤΗΣΗ» ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Ανοιχτή επιστολή προς τους δικαστές και εισαγγελείς απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) μέσα από τις σελίδες του χθεσινού «Ριζοσπάστη», οργάνου του ΚΚΕ.
Το κείμενο ασκεί σκληρή κριτική στους δικαστές και τους εισαγγελείς, κατηγορώντας τους ότι με τη συμπεριφορά τους δείχνουν «εξάρτηση» από την εκάστοτε κυβέρνηση και τους εργοδότες. Θέτοντας σειρά ερωτημάτων, απευθύνει πέντε φορές το ερώτημα «Μήπως έχετε ακούσει», ενώ στο μέσον η επιστολή του ΠΑΜΕ που απευθύνεται στους δικαστές και στους εισαγγελείς υποστηρίζει:
«Οταν πρόκειται για εργατικά δικαιώματα, ή τηρείτε σιγή ιχθύος ή εκδίδετε αποφάσεις σε βάρος εργαζομένων».
Η ανοιχτή επιστολή έρχεται σε μια περίοδο που το ΠΑΜΕ και κατ' επέκταση το ΚΚΕ έχουν δεχτεί κριτική για τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στο λιμάνι του Πειραιά το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα να ματαιωθούν πολλά δρομολόγια πλοίων. Επίσης το ΚΚΕ μέσω της γ.γ. του Κόμματος Αλέκας Παπαρήγα έχει κάνει γνωστό ότι δεν θα εφαρμόσει τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή σ' ό,τι αφορά την ονομαστικοποίηση των κουπονιών για εκείνους που δεν δηλώνουν τα στοιχεία τους.

Η επιστολή ξεκινά με κριτική προς τους δικαστές και τους εισαγγελείς: «Τα αντανακλαστικά σας λειτουργούν αμέσως όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, για την υπεράσπιση της πολιτικής της κυβέρνησης. Γρήγορα και χωρίς καμιά καθυστέρηση, αποφασίζετε, εκδίδετε δικαστικές αποφάσεις που χτυπούν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της δράσης του. Ουσιαστικά με τις αποφάσεις σας χτυπάτε κάθε φωνή διαμαρτυρίας, αντίστασης στη βαρβαρότητα των μέτρων κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Και συνεχίζει: «Σας θυμίζουμε, για να επαναφέρουμε στη μνήμη σας, τη σπουδή με την οποία εκδίδετε δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, όταν πρόκειται για αιτήματα εργοδοτών. Την ιδιαίτερη ευελιξία που δείχνετε όταν πρόκειται για αποφάσεις για να κριθούν απεργίες νόμιμες ή παράνομες. Και βέβαια η μεγάλη πλειοψηφία των απεργιακών κινητοποιήσεων έχει κριθεί παράνομη από εσάς (ναυτεργάτες, απεργίες στον ιδιωτικό τομέα - εργοστάσια κ.λπ.)».
Σε άλλο σημείο το ΠΑΜΕ γράφει: «Με τις αποφάσεις σας, ακόμη, καταδείχνετε και χτυπάτε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα στελέχη του. Τη συμπεριφορά σας και τη στάση σας αυτή εμείς την κρίνουμε καθαρά πολιτική, που δείχνει την εξάρτησή σας από την εκάστοτε κυβέρνηση και τους εργοδότες και επιβεβαιώνει τον ταξικό χαρακτήρα της Δικαιοσύνης. Ενώ λοιπόν έτσι τοποθετείστε όταν πρόκειται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, όταν πρόκειται για εργατικά δικαιώματα, ή τηρείτε σιγή ιχθύος ή εκδίδετε αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων. Την ίδια περίοδο υπάρχουν εκατοντάδες εγκλήματα κατά της ζωής των εργαζομένων που θα χρειαζόμασταν τόμους ολόκληρους να γράψουμε».

Στη συνέχεια θέτει το ερώτημα: «Μήπως έχετε ακούσει;»:
«Για τους εργαζόμενους που κάθε μέρα δολοφονούνται στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στους χώρους εργασίας από την εντατικοποίηση της δουλειάς, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας;
Για τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που είναι απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους (ΟΤΑ, εργοστάσια κ.λπ.);
Για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στις επιχειρήσεις;
Για ατέλειωτες ώρες δουλειάς, 10 και 15 ώρες, στα καράβια, με κίνδυνο μάλιστα για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων;
Για τα σαπιοκάραβα που είναι φέρετρα στη θάλασσα;».

Θ.ΤΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: