Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

ΜΈΤΡΑ ΣΤΉΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΊΑ

Νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας ετοιμάζει η ιαπωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναότο Καν δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα θα επικεντρωθούν κυρίως στην απασχόληση, τις επενδύσεις, την παιδεία και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και υποσχέθηκε ότι οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή στις 10 Σεπτεμβρίου. Διευκρίνισε επίσης ότι αν κριθεί απαραίτητο η κυβέρνηση θα προσφύγει σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει επιβράδυνση της ανάκαμψης που άρχισε στα μέσα του 2009, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τη διεθνή συγκυρία. Επίσης, όντας εξαρτημένη από τις εξαγωγές, πλήττεται από την αύξηση της τιμής του γεν έναντι του δολαρίου και του ευρώ, που εξασθενεί τις ιαπωνικές επιχειρήσεις, καθιστά εύθραυστη τη βιομηχανία της, απειλεί την αγορά εργασίας και μειώνει τις τιμές των εισαγόμενων τροφίμων ενισχύοντας το φαινόμενο του αποπληθωρισμού.

ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: