Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

Η ΟΥΓΓΑΡΊΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΊ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΈΣ ΔΑΠΑΝΏΝ, ΛΈΕΙ Ο ΌΛΙ ΡΕΝ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν, δήλωσε πως η Ουγγαρία δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερεί τις προσπάθειες μείωσης του δημοσίου ελλείμματος, 'αδειάζοντας' έτσι τον ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτωρ Ορμπάν, ο οποίος επιζητεί τη χαλάρωση χάριν της τόνωσης της ανάπτυξης.
"Σε μία περίοδο που οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ βρίσκονται στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, η Ουγγαρία δεν μπορεί να αποκλίνει από αυτό το μονοπάτι" δήλωσε ο Ρεν σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Βουδαπέστης Vasarnapi Hirek.
"Αντί να αυξάνει το έλλειμμα του Προϋπολογισμού, η Ουγγαρία πρέπει να ακολουθήσει εξυγιαντική δημοσιονομική πολιτική η οποία είναι προϋπόθεση για μία βιώσιμη ανάπτυξη".
Θυμίζουμε πως οι συνομιλίες μεταξύ της Ουγγαρίας και τους ΔΝΤ - Ε.Ε. για τη δανειοδότηση της πρώτης διεκόπησαν τον περασμένο μήνα, όταν ο ΄Ορμπαν αρνήθηκε να δεσμευτεί στον στόχο μείωσης του ελλείμματος κάτω από 3% του ΑΕΠ που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη ουγγρική κυβέρνηση.
Και ενώ οι πιέσεις από ΔΝΤ-ΕΕ προς την ουγγρική κυβέρνηση έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν καθώς πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, το νόμισμα της χώρας (φιορίνι) έχει χάσει 6,9% της αξίας του απόταν εξελέγη πρωθυπουργός ο Όρμπαν στις 25/4.
Το δημόσιο έλλειμμα της χώρας πάντως είχε πέσει στο 4% του ΑΕΠ από 9,3% που ήταν το 2006.

ΠΡΕΖΑ TV
30-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: