Τετάρτη, Αυγούστου 25, 2010

ΚΟΝΤΡΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ - ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ...ΔΟΜΙΜΕΝΑ ΒΡΩΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

ΣΕ ΣΦΟΔΡΗ αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο των ομολόγων.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές κορυφώθηκε εξαιτίας της πολύωρης κατάθεσης του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, που επέκρινε ακόμη μία φορά τη στάση του πρώην προέδρου της αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος Γιώργου Ζορμπά, ο οποίος στο πόρισμά του είχε επιρρίψει σαφείς ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα της Ν.Δ. για συμμετοχή στην επίμαχη υπόθεση.

«Εκθετος και πάλι είναι ο κ. Σανιδάς», σημείωναν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του καταλόγισαν ευθύνες επειδή- όπως έλεγαν- τον Ιούνιο του 2007 μπλοκάρισε τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας για τα δομημένα ομόλογα στη Βουλή για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

«Η λογική Σανιδά είναι πως όλα έγιναν ομαλά και πως αυτός ακολουθούσε το γράμμα του νόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος μάλιστα είχε και μικρό φραστικό διαπληκτισμό με τον τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μόλις ο Χρήστος Πρωτόπαπας σχολίασε με νόημα την απουσία του κ. Σανιδά όταν «διέφευγαν στο εξωτερικό τα στελέχη της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας αλλά και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου», ο τέως εισαγγελέας αντέδρασε έντονα χτυπώντας το χέρι του στο έδρανο λέγοντας: «Δεν σας επιτρέπω». «Οχι σ΄ εμένα αυτά... » απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως ο κ. Σανιδάς, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς βουλευτές, ουσιαστικά προανήγγειλε παραπομπές συγκεκριμένων προσώπων - τα οποία δεν κατονόμασε- για τα δομημένα ομόλογα του ΤΣΠΕΑΘ και του ΤΕΑΔΥ επικαλούμενος τις πηγές του στη Δικαιοσύνη, με συνέπεια να προκαλέσει τα δηκτικά σχόλια του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Σανιδάς ισχυρίζεται ότι η Δικαιοσύνη και ο ίδιος προσωπικά επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την υπόθεση των ομολόγων, αλλά στην ουσία παραδέχεται ότι εδώ και τρία χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική εξέλιξη της υπόθεσης». Στον αντίποδα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμειναν πως ο κ. Σανιδάς τους έπεισε για τη νομιμότητα και την ορθότητα των πράξεών του και αποδέχθηκαν την κρίση του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για «το μη νόμιμο των εκθέσεων του κ. Γ. Ζορμπά» σχετικά με τα δομημένα ομόλογα.

ΠΡΕΖΑ TV
25-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: