Κυριακή, Σεπτεμβρίου 19, 2010

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 1.400 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ALITALIA

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia εξετάζει το ενδεχόμενο να περικόψει 1.200 με 1.400 θέσεις εργασίας έως το τέλος του έτους και να μην ανανεώσει 600 συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Ρόκο Σαμπέλι, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε περικοπές στις 2 Σεπτεμβρίου σε ομιλία του ενώπιον 400 εργαζομένων.

Ο γενικός διευθυντής της Alitalia έκανε λόγο για μείωση του δυναμικού στο επίπεδο που προβλέπεται από το "Φοίνιξ", το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, το οποίο προβλέπει ότι η Alitalia θα πρέπει να έχει συνολικά 12.600 υπαλλήλους, δηλαδή 1.400 λιγότερους απ' ότι σήμερα.

Η Alitalita, που ήταν στα πρόθυρα χρεωκοπίας, εξαγοράστηκε από ένα συνεταιρισμό Ιταλών μεγαλοεπιχειρηματιών και συγχωνεύτηκε με την Air One, τη δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της χώρας. Η νέα εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στις 13 Ιανουαρίου 2009, την επομένη της ανακοίνωσης της συνεργασίας της με την ολλανδογαλλική Air France-KLM.

Το σχέδιο εξυγίανσης της Alitalia οδήγησε στις κατάργηση περισσότερων από 3.000 θέσεων εργασίας.

ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: