Κυριακή, Σεπτεμβρίου 19, 2010

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΑΙΚ. ΠΕΛΕΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Αποσυνδέει την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου και τις πολιτικές ευθύνες του Κ. Καραμανλή από το ενδεχόμενο προσωπικού συμφέροντος του τότε πρωθυπουργού, η Αικατερίνη Πελέκη - Βουλγαράκη, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News».

"Οι ανταλλαγές δεν έγιναν μόνες τους...Όλες οι πράξεις στηρίχθηκαν σε αποφάσεις υπουργών της τότε κυβέρνησης" επαναλαμβάνει η κ. Πελέκη και προσθέτει πως αν ο κ. Καραμανλής είχε πει από την αρχή καθαρά και δυνατά ότι οι ανταλλαγές ήταν μία πολιτική απόφαση θα είχε "προστατεύσει και τον εαυτό του και το κόμμα του και τους συνεργάτες του, καθώς και όλο τον κορμό του κράτους". Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι "προσωπικό συμφέρον δεν θα μπορούσε να είχε ο τότε πρωθυπουργός". "Ούτε ως σκέψη δεν έχει περάσει από το μυαλό μου αυτό το ενδεχόμενο για κανένα από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα", υπογραμμίζει η κ. Πελέκη και προσθέτει: "Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ανταλλαγές έγιναν μόνες τους...Είναι προφανές ότι εντολές στους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς να υλοποιήσουν την πολιτική που ήθελε το ελληνικό δημόσιο να αποκτά την λίμνη Βιστωνίδα".

Ταυτόχρονα η κ. Πελέκη δηλώνει ότι ο σύζυγός της Γ. Βουλγαράκης ήταν απολύτως αναρμόδιος με την υπόθεση ενώ διακριτική κάλυψη δίνει και στον Θ΄Ρουσόπουλο, σημειώνοντας πως οι όποιες ευθύνες έχει συνδέονται με την επικοινωνιακή τακτική της τότε κυβέρνησης.

ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: