Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

ΣΥΝ: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ«ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ»

Πρωτοφανές πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικών ελευθεριών, χαρακτηρίζει το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΝ τις αιφνιδιαστικές αλλαγές που επέφερε κρυφά μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση στον τρομονόμο και καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επαναφέρει τις συγκεκριμένες διατάξεις στην ολομέλεια για να τις καταργήσει, μαζί με τους δύο προηγούμενους τρομονόμους.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την αποδοκιμασία του στις νέες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, τις οποίες θεωρεί αντισυνταγματικές, καθώς ψηφίστηκαν από το θερινό τμήμα της Βουλής και όχι από την αρμόδια για τέτοια ζητήματα ολομέλεια της Βουλής.

Οπως αποκάλυψε η «Ε», το Β' τμήμα θερινών διακοπών της Βουλής, κυρώνοντας τις συμβάσεις του ΟΗΕ για το οργανωμένο έγκλημα, ψήφισε παράλληλα και σωρεία τροποποιήσεων της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας. Με τον κρυφό της «τρομονόμο» η κυβέρνηση ποινικοποίησε την πολιτική και συνδικαλιστική δράση και νομιμοποίησε τους ανώνυμους μάρτυρες στις δίκες τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος!

Συγκεκριμένα, καταργήθηκε η διάταξη που όριζε ότι δεν συνιστά τρομοκρατική πράξη η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων όταν συνδέονται με την άσκηση θεμελιωδών ατομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, η οποία είχε τεθεί ως ασφαλιστική δικλίδα για τη δίωξη απλών διαδηλωτών. Παράλληλα, ορίστηκε ότι το δικαστήριο μπορεί με αιτιολογημένη απόφασή του να δεχθεί την κατάθεση μαρτύρων, χωρίς αποκάλυψη των στοιχείων τους.

Οι αλλαγές αυτές και ο μυστικός τρόπος με τον οποίο έγιναν υποδηλώνουν μια νομοθετική προετοιμασία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση άγριων κοινωνικών συγκρούσεων το χειμώνα. Την άποψη αυτή ενισχύει και η υπαναχώρηση της κυβέρνησης σε δύο άλλα κρίσιμα θέματα. Την κατάργηση του ιδιώνυμου της κουκούλας, την οποία είχε υποσχεθεί από την πρώτη μέρα της εκλογής της, και την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των καμερών της αστυνομίας στους δρόμους, ώστε ο έλεγχος και η χρήση τους να μη γίνεται αυθαίρετα από την ΕΛ.ΑΣ. Και στα δύο αυτά θέματα, τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ασφαλώς...
ΧΡ. ΖΕΡΒΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
24-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: