Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ

Φεστιβάλ εξυπνάδας στον Δήμο Αθηναίων!...

Μέσα στην ίδια μέρα, ο γενικός γραμματέας του Ηλίας Θεοδώρου χορήγησε άδεια για να διεξαχθεί Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού από την Ενωση Αφρικανών Γυναικών στην πλατεία Αμερικής και λίγο αργότερα την ανακάλεσε επικαλούμενος την «πιθανότητα δημιουργίας επεισοδίων από διάφορες ομάδες που είναι αντίθετες στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης».

Το 3ο Φεστιβάλ της Ενωσης Αφρικανών Γυναικών προγραμματιζόταν από καιρό να γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου με αφρικανική κουζίνα, προβολές ταινιών, χορό, μουσική αλλά και συζητήσεις για τη βία κατά των γυναικών, το τράφικινγκ και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις γειτονιές.

Η έγγραφη άδεια χορηγήθηκε χθες και μάλιστα περιλαμβάνονταν αναλυτικές οδηγίες για το πού θα τοποθετηθούν οθόνες, εξέδρες και τα υπόλοιπα υλικά, την προστασία του χώρου από φθορές και τις ώρες κοινής ησυχίας. Λίγες ώρες μετά όμως, με άλλο έγγραφο του κ. Θεοδώρου («δεξί χέρι» του δημάρχου Ν. Κακλαμάνη) η άδεια ανακλήθηκε. Αιτία;

«Πληροφορίες που έφθασαν στη δημοτική αρχή από κατοίκους της περιοχής και από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης», για πιθανά επεισόδια και η ανάγκη να διασφαλισθεί η αποφυγή επεισοδίων και η ηρεμία στην περιοχή».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κατάντησε η Ελλάδα. Είμαστε νόμιμοι μετανάστες, μας ενοχλούν και μας η πορνεία και τα ναρκωτικά, θέλουμε να στείλουμε μηνύματα γι' αυτά ακριβώς τα θέματα», μας είπε η Λορέτα Μακόλι εκ μέρους της Ενωσης. Για «πρωτοφανούς μεγέθους ρατσιστική πρόκληση» που «υπηρετεί την επιδίωξη της Ακροδεξιάς να εξαγάγει σε άλλες περιοχές το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας που έχει επιβάλει στον Αγιο Παντελεήμονα» μιλά το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.

Ερωτήματα για τις «ανώνυμες πιέσεις ακραίων κύκλων στις οποίες ενέδωσε η δημοτική αρχή Κακλαμάνη» θέτει η παράταξη Ανοιχτή Πόλη. Ο δήμος όφειλε αν ήξερε «να κατονομάσει τις ομάδες που θα προκαλέσουν επεισόδια και να προστατέψει με τη βοήθεια της πολιτείας την πολιτιστική εκδήλωση», δηλώνει ο υποψήφιος Γ. Καμίνης, μιλώντας για «φοβισμένο δήμο που δεν αξίζει στην Αθήνα και τους δημότες της».

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
24-9-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«πιθανότητα δημιουργίας επεισοδίων από διάφορες ομάδες που είναι αντίθετες στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης»

και πού στο διάολο ειναι η αστυνομια να κρατησει σε αποσταση τις "διαφορες ομαδες"?

ενα ολοκληρο Κρατος δεν μπορει να εγγυηθει τη διεξαγωγη μιας εκδηλωσης?

την επομενη φορα δηλαδη που καποιος θα θελησει νακανει μια εκδηλωση θα πρεπει να ζητησει την αδεια απο τον Αδωνι και τον Λεωνιδα? :ρ

α ρε καταντια, 15 ηλιθιοι απατεωνισκοι της πλακας (απο τον αρχηγο τους μεχρι τον τελευταιο τους) κυβερνανε ολοκληρη χωρα...

Ανώνυμος είπε...

Κάτι σοβαρο θα έγινε ρε παιδιά, δεν μπορεί. Πώς ανακαλεί την άδεια που έδωσε την ίδια μέρα; Δεν πιστεύω να το έκανε επίτηδες, θα ήξερε ότι θα γινόταν ρεζίλι. Καποιος λόγος υπάρχει..