Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2010

ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ…ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ….

Στα 550 εκατ. ευρώ υπολογίζουν οι φαρμακοποιοί τα χρήματα που τους χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό ανέφεραν σε σημερινή ανακοίνωσή τους, με την οποία υποστηρίζουν ότι η διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων από τα φαρμακεία προκαλεί σύγχυση στους πολίτες.

"Δεν διευκρινίζεται ο τρόπος, που θα δίνονται, και έτσι η ταλαιπωρία των ασθενών συνεχίζεται", υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Παράλληλα, ασκεί κριτική για τις νέες τιμές των φαρμάκων, υποστηρίζοντας ότι η αλλαγή "έγινε με πρόχειρο και βεβιασμένο τρόπο, καθώς παρά την ύπαρξη δελτίου τιμών επί μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωσή τους, τα φαρμακεία δεν γνωρίζουν ακόμα με τι τιμές κοστολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία". Ο ΠΦΣ εκτιμά ότι το πλήθος ενστάσεων θα οφηγήσει πιθανότατα στην έκδοση νέου δελτίου και ισχυρίζεται ότι "η προχειρότητα αυτή έφερε σε ανησυχητικό βαθμό ελλείψεις φαρμάκων αλλά και πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την ασφάλειά τους".

Όσον αφορά στα χρέη, οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι μόνον ο ΟΓΑ και το ΙΚΑ έχουν προχωρήσει στην εξόφλησή τους, ενώ κάνουν λόγο για "τρομακτική" μείωση του τζίρου των φαρμακείων.

ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: