Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2010

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ …ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ…Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΟ ΖΟΥΜΙ…

Τις πιθανές διασυνδέσεις πρώην δικαστή και νυν δικηγόρου, ο οποίος εµφανίζεται να έχει ενεργό ρόλο σε απάτες µε πλειστηριασµούς ακινήτων, µε µεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών ερευνούν οι αρχές επιχειρώντας να φτάσουν στην άκρη του νήµατος της πολύπλοκης αυτής υπόθεσης.
Οπρώην δικαστής, ο οποίος από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έφυγε από το δικαστικό σώµα και ασκεί δικηγορία, θεωρείται από τις αρχές – µε βάση και το πλούσιο υλικό των τηλεφωνικών συνοµιλιών – ως «πρόσωπο - κλειδί» .
Ωστόσο, µετά την αποκάλυψη της υπόθεσης µε τις απάτες στον χώρο των ακινήτων, ο πάλαι ποτέ δικαστής, το όνοµα του οποίου είχε εµπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας, επανήλθε στο προσκήνιο µε τη δικηγορική πλέον ιδιότητά του ενώ ως πρωταγωνιστής της ιστορίας φέρεται ένας πρώην πολιτικός µηχανικός και νυν επιχειρηµατίας, ο οποίος είχε και στο παρελθόν ανοικτούς λογαριασµούς µε τη Δικαιοσύνη. Στον «πυρήνα» της οργάνωσης, µε βάση τα µέχρι στιγµής ευρήµατα των αρχών, τοποθετείται και ένας ιερέας ο οποίος έχει καθίσει ξανά στο εδώλιο για αξιόποινες πράξεις ενώ το όνοµά του βρίσκεται και πάλι «ψηλά» στη λίστα των υπόπτων που βρίσκονται στο µικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, ερευνάται η βασιµότητα καταγγελιών για να διαπιστωθεί αν ο πρώην δικαστικός λειτουργός είχε οποιαδήποτε σχέση ή έστω άτυπη συνεργασία µε µεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών έχοντας αναλάβει να συντάσσει για λογαριασµό του δικόγραφα. Στη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας – όπως λέγεται – κατασχέθηκαν πολλές δικογραφίες, το περιεχόµενο των οποίων ξεσκονίζεται από τις διωκτικές αρχές για να διαπιστωθεί αν έχουν ή όχι ποινικό ενδιαφέρον σχετικά µε τις υποθέσεις των πλειστηριασµών που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος.

Επιπλέον ελέγχεται αν ο άλλοτε δικαστής χωρίς να έχει δικαίωµα... συνέδραµε εν ενεργεία συναδέλφους του στη συγγραφή εκκρεµών αποφάσεων, που δεν είχαν οι ίδιοι ως όφειλαν εγκαίρως παραδώσει στην υπηρεσία τους.
Στη λίστα των προσώπων που βρίσκονται σε στενό εισαγγελικό «κλοιό» περιλαµβάνονται ακόµη τέσσερις δικηγόροι. Οι τρεις είναι γυναίκες, η µία εκ των οποίων είναι ήδη κρατούµενη για εµπλοκή σε συναφείς υποθέσεις µε οικονοµικό υπόβαθρο και η δεύτερη είναι γνωστή από παλαιότερο... πέρασµά της από τηλεοπτικά πλατό.

Οι διωκτικές αρχές ερευνούν προσεκτικά τη σχέση µεταξύ των προαναφερόµενων προσώπων, καθώς και ενός ακόµη δικηγόρου που πριν από χρόνια ήταν γνωστός «τηλεοπτικός αστέρας» , προκειµένου να «δέσουν» τις κατηγορίες για σοβαρά αδικήµατα όπως εγκληµατική οργάνωση, ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος, εκβίαση και απάτες.
Ηδη, οι αρχές έχουν εντοπίσει σε ελβετική τράπεζα λογαριασµό µε 500.000 δολάρια που φέρεται ότι ανήκει στον εµπλεκόµενο επιχειρηµατία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για λογαριασµούς που διατηρούν άλλα πρόσωπα σε Αγλλία, Γερµανία ή ακόµη και στην Αµερική.
Για την υλοποίηση των αξιόποινων σχεδίων της οργάνωσης φέρεται ότι είχαν... επιστρατευθεί υπάλληλοι Εφοριών, τραπεζικοί υπάλληλοι και δικαστικοί επιµελητές. Ο ασκός του Αιόλου στη Δικαιοσύνη άνοιξε για τους εµπλεκοµένους τον Νοέµβριο του 2009, όταν άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για την ύπαρξη µιας οργανωµένης, πολυπληθούς και δοµηµένης εγκληµατικής οργάνωσης στην οποία συµµετέχουν έλληνες και αλλοδαποί.
Στα καταγγελλόµενα πρόσωπα χρεώνονται απάτες εις βάρος του Δηµοσίου ή και εις βάρος τραπεζών. Οι εµπλεκόµενοι αφού κατάφερναν µε διάφορα τεχνάσµατα να µπλοκάρουν πλειστηριασµούς ακινήτων, στη συνέχεια επιχειρούσαν µε πλαστά έγγραφα να επιτύχουν και την έκδοση ευνοϊκών γι’ αυτούς δικαστικών αποφάσεων, ώστε να περιέλθουν στην κατοχή τους τα επίµαχα ακίνητα.

Επιπλέον οι ελεγχόµενοι φέρεται ότι επιχειρούσαν να ιδιοποιηθούν «ορφανά» ακίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες ήταν υπέργηροι, διέµεναν για χρόνια στο εξωτερικό ή δεν είχαν κληρονόµους. Είχαν µάλιστα συστήσει και εταιρείες, ορισµένες από τις οποίες είναι εικονικές, ώστε να µη φαίνονται πάντα τα ίδια πρόσωπα στα χαρτιά και να µην κινούν τις υποψίες των υπηρεσιών.
Ο εισαγγελέας από την πλευρά του αξιολογεί τα κατασχεθέντα στα σπίτια και τα γραφεία των εµπλεκόµενων προσώπων προτού προχωρήσει στο επόµενο καθοριστικό βήµα που θα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ακόµα και υψηλόβαθµων, ακούγονται στις τηλεφωνικές συνοµιλίες που έχει καταγράψει η ΕΥΠ µεταξύ των φεροµένων ως πρωταγωνιστών στην υπόθεση απάτης µε τους πλειστηριασµούς ακινήτων . Οι αποµαγνητοφωνηµένες συνοµιλίες για το σύνολο των ελεγχόµενων πράξεων των εµπλεκόµενων προσώπων ξεπερνούν, όπως λέγεται, τις 100.000 σελίδες και σε αυτές ακούγονται ονόµατα 5-6 εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, διαφόρων βαθµίδων στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, µε βάση τα υπάρχοντα ευρήµατα, δικαστικές πηγές επιµένουν ότι δεν υπάρχει σαφής ένδειξη για ανάµειξη συναδέλφου τους, που να τους οδηγεί σε υπόνοιες για τη δράση παραδικαστικού κυκλώµατος, εκτός εάν η πορεία της έρευνας... ανατρέψει τα δεδοµένα. Η ονοµαστική αναφορά συγκεκριµένων δικαστών στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που αποτελούν πλέον µέρος της δικογραφίας θα ελεγχθεί από τον αρµόδιο εισαγγελέα, όπως έχει υποχρέωση. Δεν αποκλείεται µάλιστα, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να µη µείνει καµία σκιά, να προχωρήσουν και στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τα πρόσωπα που αναφέρονται στο επίµαχο υλικό, όπως είχε γίνει εξάλλου στο παρελθόν και σε άλλη υπόθεση του αποκαλούµενου «παραδικαστικού κυκλώµατος».

ΠΡΕΖΑ TV
28-9-2010

1 σχόλιο:

Αγαπη είπε...

ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ...
ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ. ΕΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕΤΗΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ.