Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2010

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ!!!

Λεφτά για πέταμα έχει το ελληνικό δημόσιο το οποίο συνεχίζει και θα συνεχίσει να πληρώνει ενοίκια και λογαριασμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ κοκ) για τους χώρους όπου στεγάζονταν οι αστυνομικοί σταθμοί που καταργήθηκαν με διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την ίδια στιγμή χθες υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς να ενημερωθούν ούτε οι τοπικές Αρχές, μπήκε λουκέτο στον Αστυνομικό Σταθμό του Τυμπακίου μετά από αρκετές δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας του και προσφοράς του στους κατοίκους της περιοχής.
Το γεγονός ότι χθες οι τρεις εναπομείναντες αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού σταθμού μάζευαν φακέλους και τακτοποιούσαν και τις τελευταίες εκκρεμότητες , καθώς από σήμερα θα παρουσιάζονται στο Α.Τ Μοιρών, δεν το γνώριζε ούτε ο δήμαρχος της περιοχής κ. Αντώνης Χαραλαμπάκης. Ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες μας είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι και θα προβεί σε δηλώσεις αφού ενημερωθεί σχετικά για το θέμα.
Ανεπίσημες αλλά διασταυρωμένες πληροφορίες θέλουν τους τρεις αστυνομικούς που έμειναν τελευταίοι να δίνουν το «παρών» σήμερα το πρωί στο Α.Τ των Μοιρών, καθώς ο Α.Σ Τυμπακίου αποτελεί ήδη παρελθόν από χθες.
Ήδη, από τον περασμένο Μάϊο έχουν παρουσιαστεί και εκτελούν κανονικά υπηρεσία στις Μοίρες οι αστυνομικοί που μέχρι και πριν από πέντε μήνες ανήκαν στο δυναμικό της αστυνομικής υπηρεσίας του Τυμπακίου.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι μπορεί να μπαίνει από σήμερα λουκέτο στον αστυνομικό σταθμό, ωστόσο εκεί θα παραμείνουν όλα τα αρχεία, οι δικογραφίες που είχαν συντάξει οι αστυνομικοί κι άλλα πολύτιμα έγγραφα μέχρι να βρεθεί η λύση και ο χώρος για να μεταφερθούν όλα αυτά τα έγγραφα, αφού το τμήμα των Μοιρών δεν έχει ούτε τετραγωνικό εκατοστό ελεύθερο προς αξιοποίηση.
Το παράδοξο επίσης είναι ότι ο σταθμός όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αν και θα είναι κλειστός, ωστόσο το ενοίκιο θα τρέχει κανονικά και το ελληνικό δημόσιο θα πληρώνει κάθε μήνα περίπου 600 ευρώ για ένα κτίριο το οποίο δε θα χρησιμοποιεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλεται το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη, άσχετα εάν καταργήθηκε ο σταθμός του Τυμπακίου.
Οι αστυνομικοί πάντως σταθμοί που ανήκαν στο Α.Τ Μοιρών ήταν αυτοί που έδωσαν πρώτοι το σύνθημα για να μπει λουκέτο και στους επόμενους του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης που έκλεισαν.
Ο Α.Σ στο Ζαρό έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι, γύρω στον Αύγουστο, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον αστυνομικό σταθμό στα Καλά Λιμάνια. Πριν από περίπου μία πενταετία καταργήθηκε ο σταθμός της Πόμπιας κοκ.
Το περασμένο καλοκαίρι ήταν που έκλεισε και ο σταθμός των Αρχανών και οι εκεί υπηρετούντες αστυνομικοί πήγαν στο Α.Τ Περιφέρειας.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού στον Πεύκο της Βιάννου που τυπικά έκλεισε το 1998 αλλά το σχετικό προεδρικό διάταγμα εκδόθηκε αρκετά χρόνια μετά. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι επίσης η περίπτωση του σταθμού της Εμπάρου, ο οποίος όπως λένε αστυνομικοί, έκλεισε πριν από δέκα χρόνια, ωστόσο το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε κανονικά για αρκετά χρόνια το ενοίκιο, το ρεύμα και το τηλέφωνο στο οποίο είχε γίνει έκτροπη και χτυπούσε στο Α.Τ Βιάννου μιας και ο αστυνομικός σταθμός της Εμπάρου δε λειτουργούσε.
Η εξέλιξη πάντως αυτή σε ότι αφορά στο σταθμό Τυμπακίου αναμένεται να προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, όταν θα το πληροφορηθεί. Πάντως πολλοί ήταν οι αστυνομικοί που έλεγαν ότι υπάρχουν πολίτες κυρίως μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να μετακινηθούν στις Μοίρες για να τακτοποιήσουν υποθέσεις τους.
Ένα ακόμη ζήτημα που δημιουργείται αφορά στη φύλαξη του Α.Σ Τυμπακίου ο οποίος μπορεί να μη λειτουργεί όμως τα έγγραφα που παραμένουν εκεί, οι σφραγίδες, οι δικογραφίες κοκ, είναι πολύτιμα και ίσως κάποιοι σκεφτούν να μπουν στον πειρασμό να τα …αποκτήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και χθες πάντως δεν είχε προβλεφθεί εάν το συγκεκριμένο κτίριο θα φυλάγεται ή όχι μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα αντικείμενα από το εσωτερικό του.

Για την τοπική όμως ηγεσία της ΕΛΑΣ αλλά και τους συνδικαλιστές το κλείσιμο των αστυνομικών σταθμών είναι επιτακτική ανάγκη προκειμένου να εξοικονομηθεί έμψυχο δυναμικό.
Τον περασμένο Αύγουστο ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Μεσοδιακάκης είχε τονίσει ότι οι αστυνομικοί σταθμοί ουσιαστικά υπολειτουργούσαν ελλείψει δύναμης και είχαν καταντήσει περίπου …διακοσμητικοί. Τις νύχτες μετατρέπονταν σε κτίρια-φαντάσματα, ενώ την ημέρα οι ελάχιστοι αστυνομικοί-σε κάποιες περιπτώσεις ήταν μόνο ένας-δεν μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες.

Του Θάνου Περβολαράκη

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: