Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Έληξε χθες η προθεσμία για αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών, όπως είχε δεσμευτεί ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα και οι καθυστερήσεις στην πληρωμή τους, οδηγούν από σήμερα τους γιατρούς σε επίσχεση εργασίας, ενώ το ίδιο θα πράξουν και οι ειδικευόμενοι, μέχρι να αποπληρωθούν τις υπερωρίες του Σεπτεμβρίου.

Σε έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης γιατρών νοσοκομείου και κέντρων υγείας, που έγινε χθες, αποφασίστηκε να γίνουν νέες κινητοποιήσεις που θα έχουν την μορφή της επίσχεσης εργασίας με αποτέλεσμα την αναβολή προγραμματισμένων εξετάσεων στα εξωτερικά ιατρεία, εργαστηριακών εξετάσεων και προγραμματισμένων χειρουργείων χρόνιων περιστατικών.

Οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν τους τελευταίους πέντε μήνες, παρά την δέσμευση του υπουργού για αποπληρωμή έως τις 20 Οκτωβρίου.

Στη γενική συνέλευση καταγγέλθηκε για ακόμη μια φορά «η αδιαφορία της διοίκησης του Αχιλλοπούλειου για τις ελλείψεις προσωπικού». Σύμφωνα με την Ένωση Γιατρών, στα ήδη πολλά κενά και ελλείψεις ειδικοτήτων, όπως ενδοκρινολόγου «από την ανάληψη καθηκόντων του νέου διοικητή, δηλαδή από τον περασμένο Απρίλιο, δεν έχει γίνει καμία απολύτως διαδικασία για πρόσληψη έστω και ενός γιατρού στο νοσοκομείο Βόλου».

magnesianews.gr

Seleo.gr News

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: