Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ…ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…

Εκτός του ότι η διαφάνεια αποτελεί χρέος μας προς τον πολίτη, πρέπει να πω ότι αυτό το πρόγραμμα θα χτυπήσει και πρακτικές που έχουμε ζήσει, ενώ αν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, πολλά από τα γνωστά σκάνδαλα θα είχαν σταματήσει τουλάχιστον νωρίτερα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εθνικό Τυπογραφείο, όπου μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ενημερώθηκε για το πρόγραμμα "Διαύγεια".

Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι μέσω του προγράμματος θα αναδειχθούν και οι αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες δεν οφείλονται κατ' ανάγκη στη διαφθορά, αλλά ενδεχομένως στην κακή οργανωτική δομή, την πολυνομία και την επικάλυψη νόμων.

Τέλος, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει και εργαλείο ανάπτυξης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο πήχυς στην κυβέρνηση θα μπει ψηλά, έτσι ώστε να εντοπιστεί ποιά προβλήματα της Δημόσιας διοίκησης μπορούν να λυθούν εύκολα, σε ποιά απαιτούνται τομές, έτσι ώστε τελικά η δημόσια διοίκηση να γίνει απλή και λειτουργική για τον κάθε πολίτη, αλλά και για τους επενδυτές, Ελληνες και ξένους.

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: