Τετάρτη, Οκτωβρίου 06, 2010

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: "ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ; ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ!".ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.

Η κατάσταση αντί να εκτονώνεται, όπως εκτιμούσε μέχρι χθές το Υπουργείο Παιδείας, κλιμακώνεται. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να σκληρύνει την στάση του. Η υπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου μέσω της ΝΕΤ 105,8 μίλησε για "στημένα κέντρα που υποκινούν τις καταλήψεις" ενώ διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο θα επιβάλει το νόμο ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία.
Σε ότι αφορά στις χαμένες σχολικές ώρες η υπουργός επεσήμανε ότι "Οι ώρες που χάνονται θα αναπληρωθούν ακόμα και αν χρειαστεί να γινουν μαθήματα το Σάββατο τις αργίες ή να κοπούν οι πενθήμερες εκδρομές".
Σε σχολείο της Αθήνας οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη επειδή δεν έχουν χώρο στάθμευσης για τα .... "παπάκια" τους.
Οι μαθητές του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου Αθηνών ζητούν και τη δημιουργία καπνιστηρίου ενώ δηλώνουν πως δεν θα υποχωρήσουν αν το κυλικείο δεν ρίξει τις τιμές.
Οι μαθητές καταγγέλλουν πως υπάρχουν και ελλείψεις σε σχολικά βιβλία ωστόσο πρώτο στη λίστα είναι το αίτημα για χώρο στάθμευσης.

Μέχρι αυτή την ώρα 60 σχολεία στην Αττική τελούν υπο κατάληψη με ανάλογα αιτήματα.
Στο Νομό Θεσσαλονίκης 24 γυμνάσια και λύκεια δεν λειτουργούν ενώ στην Αιτωλοακαρνανία σε 11 σχολεία έχει μπει λουκέτο. Στην Πάτρα σε 32 γυμνάσια και λύκεια δεν γίνονται μαθήματα.
6 σχολεία στη Φθιώτιδα και ένα στην Εύβοια μέχρι σήμερα τελούν υπό κατάληψη..

ΠΡΕΖΑ TV
6-10-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ. ΤΟ 1991 ΗΜΟΥΝ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ, ΕΙΧΑ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ 25 ΒΡΑΔΥΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟΙ, ΟΠΩΣ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΛΕΚΤΗΣ ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, Κ.Α...ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΩΣ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ, Η ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΟ, Η PARKING ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ. ΤΟΤΕ (1991) ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Εκτος απο χωρους σταθμευσης και καπνιστηριο μηπως θελουν και καμια ρωσιδα να τους περνει πιπες ;

Ανώνυμος είπε...

Εχουν ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο και τα δύο παραπάνω σχόλια.
Της κόρης μου το σχολείο δε, πρωτοτυπεί άρχισε κατάληψη ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.
Μεθαύριο που θα'ρθουν τα χοντρά ζορια, θα ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν κατάληψη τα τσογλάνια και όλοι θα τους παίρνουν στο ψιλό, χάθηκε η αξία της.
Και ΦΥΣΙΚΑ να κάνουν μάθημα και το Σ.Κ.
Εγώ αυτό περιμένω σα γονιός.
Αν το κάνει αυτό η Διαμαντοπούλου σε σχολεία που θα χάσουν μέρες από κατάληψη, αν και δεν τη γουστάρω, θα της βγάλω το καπελο...