Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

Τη διαβεβαίωση ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό «διεφθαρμένη χώρα» για την Ελλάδα συνομιλώντας με τον Ζαν-κλοντ Γιούνκερ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Διευκρίνισε, ωστόσο ότι η έκταση της διαφθοράς στη χώρα μας είναι μία πραγματικότητα και η κυβέρνηση μάχεται για να την αντιμετωπίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Απέδωσε σε «παρεξήγηση» την ερμηνεία Παπακωνσταντίνου, ότι οι δηλώσεις Γιούνκερ αφορούσαν τον Κ. Καραμανλή.

"Είναι σαφέστατο και ξεκάθαρο ότι ποτέ ο Γ. Παπανδρέου δεν μίλησε για διεφθαρμένους Έλληνες. Το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο κ. Γιούνκερ", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο δίνει τη μάχη για τα αυτονόητα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

"Οι προ μηνών επικριτές μας μας θεωρούν σήμερα υπόδειγμα δημοσιονομικής πορείας" ανέφερε και ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία επισήμανε: " Δυστυχώς πάντα υπήρχαν δυνάμεις τις συντήρησης που δεν θέλουν να αλλάξει το παρελθόν και λιποτακτούν στα δύσκολα. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία".

Κατηγόρησε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "προσπαθούν να φέρουν τη συζήτηση σε θεωρητικές αναζητήσεις, προκειμένου να αποφύγουν τις τεράστιες ευθύνες τουςς, αντί να ζητήσουν συγγνώμη σήμερα".

Υπογράμμισε, δε, ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα εξηγήσεων από τον κ. Γιούνκερ, αφού το θέμα δεν είναι τι γνώριζε ο επικεφαλής του Eurogroup για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας μας. "Εμείς δεν πληρώνουμε τη γνώση του κ. Γιούνκερ αλλά την κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία με παραποιημένα στοιχεία προσπαθούσε να εξαπατήσει υποτίθεται τους εταίρους μας", δήλωσε.

"Ήταν σε λάθος βάση η ερώτηση που δέχτηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέφερε απόλυτη κάλυψη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τους "υπαινιγμούς" του υπουργού Οικονομικών ότι ο πρωθυπουργός στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ ήταν ο Κ. Καραμανλής. Η απάντησή του προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ. η οποία έκανε λόγο για πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

"Ο κ. Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια μιας συνέντευξης που έδωσε στην Αμερική δέχτηκε μια ερώτηση σε λάθος βάση, καθώς αποδείχτηκε ότι ο κ. Γιούνκερ δεν είχε πει αυτό", απάντησε για το θέμα ο Γ. Πεταλωτής. " Αυτό που είπε ήταν η εκτίμησή του η οποία όμως ήταν από ερώτηση που διατυπώθηκε σε λάθος βάση. Σήμερα με τη δήλωση του εκπροσώπου του κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισαν τα πράγματα", πρόσθεσε.

"Είναι νωρίς για παράταση αποπληρωμής του δανείου"-ΠΡΑΓΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕ ΑΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Αναφερόμενος στην εκτίμηση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν ότι ενδέχεται να επιμηκυνθεί η περίοδος αποπληρωμής του δανείου που έλαβε η Ελλάδα, ο Γ. Πεταλωτής χαρακτήρισε πρόωρη κάθε τέτοια συζήτηση. "Εμείς έχουμε συγκεκριμένους στόχους, τους υλοποιούμε απαρέγκλιτα και η απαρέγκλιτη υλοποίησή τους θα μας βγάλει από την κρίση, όπως έχει δρομολογηθεί από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης", είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος, σημείωσε: "'Εχουμε δηλώσει ξεκάθαρα και το έχει πει και ο πρωθυπουργός ότι οποιαδήποτε αναθεώρηση δεν πρόκειται να επηρεάσει την υλοποίηση των στόχων μας". Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα επιβολής νέων μέτρων.

ΠΡΕΖΑ TV
11-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: