Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010

ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΕΓΙΝΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Με τις εφόδους του ΣΔΟΕ για εντοπισμό φοροφυγάδων ασχολήθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του περιοδικού «Σπίγκελ», και το ρεπορτάζ μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το κανάλι RTL.

Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο Πέτερ Χελ, που συνόδεψε την ομάδα του ΣΔΟΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Μάιτο, «στην Ελλάδα υπήρχαν μέχρι τώρα πολλές ευκαιρίες για κάποιον να φοροδιαφύγει. Τώρα όμως, εκατοντάδες υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αλωνίζουν τη χώρα, ψάχνοντας συστηματικά για φοροφυγάδες. Σε βενζινάδικα, μπαρ και σε μαρίνες. Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και του δραστικού προγράμματος περικοπών, πρέπει το λαϊκό άθλημα της φοροδιαφυγής να σταματήσει».

Το συνεργείο του «Σπίγκελ» ακολούθησε την ομάδα των Ελλήνων φοροελεγκτών στην Περίσα της Σαντορίνης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής Νίκο Μάιτο, «σκοπός μας είναι μέσα σε τρεις ημέρες να αποκαλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φοροφυγάδες».

Σε αιφνιδιαστική έφοδο σε ταβέρνα του νησιού, πετυχαίνουν το στόχο τους, καθώς ο ιδιοκτήτης δεν έχει κόψει καμιά απόδειξη στους τουρίστες που νοικιάζουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στην παραλία. Το πρόστιμο είναι 9.600 ευρώ. Ο κ. Μάιτος δηλώνει: «Με τους ελέγχους μας, δεν θέλουμε μόνον να μαζέψουμε χρήματα. Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πλέον να παίζουν μαζί μας».

Ο Γερμανός δημοσιογράφος δηλώνει ότι «παρά την οικονομική κρίση, πολλοί Ελληνες φαίνεται να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Τουλάχιστον εάν μετρήσουμε τα αυτοκίνητα πολυτελείας και τα σούπερ γιοτ που υπάρχουν στη χώρα».

Τέλος το τηλεοπτικό συνεργείο του «Σπίγκελ» παρακολουθεί την τριμελή ομάδα του κ. Θεόδωρου Φλωράτου σε έφοδο που πραγματοποιεί στη μαρίνα του Αλίμου, σε σκάφος επιχειρηματία ειδών ένδυσης, όπου και αποκαλύπτεται ότι αυτός πρέπει να πληρώσει στην Εφορία 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
11-10-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: