Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

ΖΕΣΤΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ…ΑΝΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!!!

Με καταλήψεις και πορεία θα υποδεχθούν οι φοιτητές τη 17 Νοέμβρη. Εν όψει του εορτασμού, πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρίες κατά των αλλαγών που προτείνει το υπουργείο Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ το μεσημέρι και κατέληξε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης στο Διοικητήριο. Συμμετείχαν οι φοιτητές επτά συλλόγων, που παράλληλα ξεκίνησαν συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια του Παιδαγωγικού και του Χημείου, αντιδρώντας στην «πολιτική Διαμαντοπούλου, στο Μνημόνιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Φοιτητές του Παιδαγωγικού απέκλεισαν για λίγη ώρα συμβολικά την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης για 300 τελειόφοιτους συμφοιτητές τους που «δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο», λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Μάλιστα, χθες η διοίκηση της σχολής έστειλε νέα επιστολή για το θέμα στην υπουργό Παιδείας.

Αλλοι φοιτητές-μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας με πανό, στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ταυτόχρονα, επιτροπές αγώνα αριστερών σχημάτων πραγματοποίησαν εξορμήσεις στη φοιτητική λέσχη, διεκδικώντας «δωρεάν σίτιση για όλους».

Στο μεταξύ, σειρά εκδηλώσεων για την ημέρα του Πολυτεχνείου διοργανώνουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, με κεντρικό τίτλο «Το πανεπιστήμιο τότε και σήμερα», που περιλαμβάνει συναυλία με Πορτοκάλογλου, Ζιώγαλα και Φάμελλο.

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: