Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ»

Ενα βήμα μπροστά και δύο πίσω κάνει η ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», η οποία ενάμιση μήνα μετά την έναρξή της βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των ενστάσεων, που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Μάλιστα, η κατάσταση έφτασε στο σημείο να προβληματίσει συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, που χθες έκαναν λόγο για «παρελκυστικές πρακτικές». Ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονηθέντος Γούσιου εξέφρασε «ανησυχία για τον ρυθμό της προόδου της δίκης, καθώς ο σεβασμός των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων δεν σημαίνει και κατάχρηση αυτών».

Το «κερασάκι», που οδήγησε στις αντίδρασεις των πολιτικών εναγόντων, φαίνεται πως ήταν τα συνεχή αιτήματα της υπεράσπισης να προσκομιστούν και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία οι πρωτότυπες αιτήσεις, που είχε υποβάλει η ΕΥΠ προς την Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να αρθεί το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών για εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Και αυτό ενώ το δικαστήριο είχε από την προηγούμενη κιόλας συνεδρίαση κάνει δεκτό το ίδιο αίτημα, όμως χθες προσκομίστηκαν, αντί για τα πρωτότυπα, τα... «ακριβή υπηρεσιακά αντίγραφα», όπως τα χαρακτήρισε η πρόεδρος της έδρας κ. Καλαϊτζή. Οπως ήταν αναμενόμενο, η πλειοψηφία των δεκάδων συνηγόρων υπεράσπισης που παρίσταντο στη διαδικασία, αιτήθηκε εκ νέου να προσκομιστούν οι πρωτότυπες αιτήσεις της ΕΥΠ, η μη ένταξη των οποίων στη δικογραφία έχει θεωρηθεί από υπερασπιστές, αν μη τι άλλο, «ύποπτη».

Μετά το «ξέσπασμα» της πολιτικής αγωγής δε, η οποία υποστήριξε ότι τα αυθεντικά έγγραφα δεν απαιτούνται όταν υπάρχουν επίσημα αντίγραφα, το δικαστήριο ενέμεινε στην προηγούμενη απόφασή του, κλείνοντας έτσι το ζήτημα. Προσωρινά τουλάχιστον, αφού νέα αιτήματα, αυτή τη φορά για τη διακοπή της δίκης, έγιναν δεκτά, προκειμένου -όπως δικαιούται- να προετοιμάσει η υπεράσπιση τις επόμενες κινήσεις της, μετά την προσκόμιση των εν λόγω αιτήσεων. Επόμενη συνεδρίαση στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: