Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ 26ΧΡΟΝΗΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑΣ

Εικοσιεξάχρονη Αμερικανίδα ακτιβίστρια, που μετείχε στην προχθεσινή πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα, κακοποιήθηκε άγρια από αστυνομικούς της ομάδας «Δίας» και διακομίστηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Η ιατροδικαστής Σ. Μαριανού που την εξέτασε διαπίστωσε τραυματισμούς από ξυλοδαρμό και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Δ. Γκύζης, που παρίστατο στο νοσοκομείο, πρόκειται να ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον των αστυνομικών.

Την είδαμε στο φορείο αιμόφυρτη. Αιμορραγούσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, τα αυτιά, τη μύτη. Της παραστεκόταν μια ομάδα νέων, αλλά η ίδια φοβόταν να μιλήσει. Είπε μόνο στον χειρουργό που εφημέρευε: «Με χτυπούσαν τρεις αστυνομικοί με κλομπ. Οταν έπεσα κάτω, με κλοτσούσαν στην κοιλιά και στο κεφάλι με τις μπότες».

«Πολυτραυματίας»

Ο γιατρός τη χαρακτήρισε «πολυτραυματία», έχοντας διαπιστώσει «αιμορραγία, μείωση ακοής, κάκωση στην ωμοπλάτη, τραύματα στο κεφάλι, στην κοιλιά και στο δεξιό γόνατο που φαίνονταν να προκλήθηκαν από κλομπ» και αποφασίστηκε να εισαχθεί για νοσηλεία.

Ο Αμερικανός φίλος της Τιμ, που τη συνόδευε στο νοσοκομείο, περιγράφοντας το περιστατικό είπε: «Βρισκόμαστε Στουρνάρη και Πατησίων όταν της επιτέθηκαν αστυνομικοί πάνω σε δίκυκλα κρατώντας κλομπ. Τη χτυπούσαν στο στομάχι και στο κεφάλι, μέχρι που έπεσε κάτω. Τότε, άρχισαν να την κλοτσούν στο κεφάλι».

Από ορισμένα μέσα ενημέρωσης ακούστηκε ότι «γλίστρησε και χτύπησε στο πεζοδρόμιο», ενώ πηγές της Αστυνομίας έκαναν λόγο για «ελαφρύ τραυματισμό».

Ομως και άλλος αυτόπτης μάρτυρας -ο γιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος, μάς είπε: «Γύρω στις 8.20 το βράδυ και ενώ η πορεία έφτανε στο τέλος της, είμαστε με τη γυναίκα και τον γιο μου στο τελευταίο μπλοκ (ΕΕΚ). Εκεί βρισκόταν και η Αμερικανίδα ακτιβίστρια. Φτάνοντας Στουρνάρη και Πατησίων, έριξαν κρότου-λάμψης και περίπου 15 δικυκλιστές αστυνομικοί μας επιτέθηκαν. Τρέχοντας μπήκαμε στη στοά του θεάτρου "Αλφα", ακούσαμε φωνές και είδαμε να μεταφέρουν την κοπέλα αιμόφυρτη. Της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και καλέσαμε το 166. Ο Τιμ έλεγε ότι πήγαν να τη συλλάβουν, αλλά επειδή αιμορραγούσε, την παράτησαν».

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
17-11-2010

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

λιγο μακρια δεν ειναι απο την χωρα της? να παει αμερικη να διαδηλωσει που εξαιτιας της πολιτικης της πατριδας της εχει μαζευτει εδω ολη η ασια και σε λιγα χρονια θαχουμε γινει καμπουλ

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/ellada/eisaggeleas_sth_gada.638836.html
Άλλη μια κατασκευασμένη είδηση από τον blog

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=18640886&postID=8486445861132826634
Όπως και σε αυτη τη δημοσίευση που σαν αυτόπτης μάρτυρας έχω να πω ότι η παρέα που αναφέρει επιτέθηκε σε ένα άτομο το οποίο κάλεσε την αστυνομία.Η ομάδες ΔΙΑΣ έφτασαν σχεδόν αμέσως και οδήγησαν στο τμήμα όλους χωρίς να χτυπήσουν κανένα και χωρίς να περάσουν χειροπέδες.Το αστείο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι με περιπολικό πήραν 3 συλληφθέντες οι άλλοι πήγαν με τα πόδια.
Πρεζα χειρότερος και από τα κανάλια είσαι πλέων.

Ανώνυμος είπε...

mpatsakia kai fasistakia eisai a3io8rhnhtoi.

Ανώνυμος είπε...

εμείς μπορεί να γίνουμε καμπούλ,εσύ δυστυχώς θα παραμείνεις γουρούνι

Ανώνυμος είπε...

να μασατε καλα το κουτοχοτορο που σερβιρει το blog μην σας κατσει στο λαιμο

Ανώνυμος είπε...

5:41 μμ το γουρουνι ειναι το μονο ζωο που δεν τρωνε οι ταλιμπαν οποτε ισως την γλιτωσω..

Ανώνυμος είπε...

μπα,θα σε φάνε οι νατοικοι ειρηνιστες που θα έρθουν να σε σώσουν.

Ανώνυμος είπε...

8:04 μμ των οποιων το παιχνιδι παιζεται αψογα με το να ειστε υπερ των λάθρομεταναστων που οι νατοικοι-αμερικανοι στελνουν κατα εδω..πως αλλιως θα βρουν αφορμη για να ερθουν μετα ως σωτηρες ε?

Ανώνυμος είπε...

ενω εσύ που είσαι κατά και δεν δίνεις αφορμές,έφερες την frontex στα σύνορα,έστειλες ήδη στρατο στο αφγανιστάν να φυλάει την πρέζα για να χει μαστούρα ο θείος Σάμ και αγοράζεις όπλα απο τους νατοικούς για να χεις να σκοτώνεις τους κακούς μετανάστες στα σύνορα.