Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2010

«ΌΧΙ» ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ.ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΕΙ

Απορρίπτουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ το μοντέλο διοίκησης που προτείνει το υπουργείο Παιδείας και εκτιμούν ότι οι θέσεις και οι απόψεις τους δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν από την κυβέρνηση. Επιμένουν στην μετατροπή των τεχνολογικών ιδρυμάτων σε ΑΕΙ.

"Η Σύνοδος διαπιστώνει ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να γίνει ένα ΑΕΙ αποτελεσματικό, αναγνωρίσιμο και κοινωνικά υπόλογο, δεν είναι το μοντέλο διοίκησης που προτείνεται. Αμφισβητεί ότι είναι δυνατό να υπάρξουν προσωπικότητες ισχυρές και ενεργές που θα ενταχθούν στο διοικητικό πλαίσιο των ΑΕΙ και θα υπηρετήσουν τον Θεσμό. Πρωτεύει η οικοδόμηση κουλτούρας ποιότητος στα ΑΕΙ καθώς και αντικειμενικής και αξιοκρατικής λειτουργίας, που δεν διασφαλίζονται με όσα διαλαμβάνονται στο κείμενο", αναφέρουν στο ανακοινωθέν που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίασή τους.

Όσον αφορά στα σχέδια για "Καλλικράτη" στην Παιδεία, αναγνωρίζουν πως είναι απαραίτητη η χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση τής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Προσθέτυν, όμως, ότι τις αποφάσεις θα πρέπει να πάρουν τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι πρόεδροι ζητούν επίσης αναβάθμιση των ΤΕΙ, στο πρότυπο μοντέλων που εφαρμόστηκαν στο εξωτερικό και αφορούσαν τη μετατροπή των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

"Η πολιτική που θα ακολουθηθεί, πρέπει να λάβει υπ‘ όψιν τα ίδια και διαφανή κριτήρια για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Στο πλαίσιο αυτό η Σύνοδος των Προέδρων και η Σύνοδος των Πρυτάνεων πρέπει να κληθούν να συγκροτήσουν μεικτές επιτροπές", καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

ΠΡΕΖΑ TV
21-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: