Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2010

ΚΟΙΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕΠ

Η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά των δώδεκα χωρών μελών του ΟΣΕΠ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου) αναδεικνύεται σε κινητήριος δύναμη για τη συνεργασία των χωρών αυτών στον τουριστικό τομέα.

Γι αυτό και εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς των χωρών μελών του ΟΣΕΠ (Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Μόλδοβα, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα) φιλοδοξούν να συνεργαστούν για την –από κοινού- διαμόρφωση σχετικών πακέτων που θα αξιοποιούν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των χωρών τους.

Αυτό διαφάνηκε στη διάρκεια του διεθνούς φόρουμ “ARGO” που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 26ης έκθεση τουρισμού Philoxenia.

Στους στόχους των εμπλεκομένων είναι η δημιουργία κοινών προγραμμάτων που θα περιλαμβάνουν διευρυμένες τουριστικές διαδρομές περισσότερων της μιας χώρας. Ο Εύξεινος Πόντος αποτελεί το παράθυρο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών, Πέτρος Κοντός, ενώ ο συνεπώνυμός του Βασίλης Κοντός, διευθυντής του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) τόνισε μεταξύ άλλων πως στόχος της διοργάνωσης του διεθνούς φόρουμ ARGO, είναι η διαμόρφωση τουριστικών πακέτων, τα οποία, ουσιαστικά θα καλύψουν τη συνύπαρξη των πολιτισμών των χωρών της περιοχής. Πρόσθεσε πως οι ίδιες πρωτοβουλίες αναμένεται ότι θα δώσουν τη δυνατότητα ανοίγματος των τουριστικών πρακτόρων των χωρών της περιοχής σε νέες αγορές.

Το μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ, Πίτερ Τζόρνταν, αναφερόμενος στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν την περιοχή του Ευξείνου Πόντου μια αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά, ανάφερε μεταξύ άλλων την «εξαιρετική» – όπως τη χαρακτήρισε – πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, η οποία «ξεχειλίζει από παραδοσιακούς πολιτισμούς, που μπορούν να αποτελέσουν θεμελιώδη παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

ΠΡΕΖΑ TV
21-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: