Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Τη μαφία που λυμαίνεται τις φυλακές, εκβιάζοντας και ξυλοκοπώντας βάναυσα κρατούμενους με σκοπό την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών από τους οικείους τους, καταγγέλλει μία 65χρονη από το Ηράκλειο.

Ο γιος της, χρήστης ναρκωτικών, είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Η 65χρονη εκπέμπει κραυγή αγωνίας για τα όσα συμβαίνουν και ζητεί την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ηρακλείου Νίκου Μαρκάκη, αλλά και του αρμόδιου για τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα, καθώς, όπως λέει, αφενός φοβάται για τη ζωή του παιδιού της, αφετέρου δεν αντέχει άλλο την οικονομική αφαίμαξη στην οποία υποβάλλεται τον τελευταίο χρόνο από τους εκβιαστές. Μέσα στην απόγνωσή της η 65χρονη ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Απόλλωνα Καλογερόπουλου, και από κοινού επισκέφθηκαν το γραφείο του εισαγγελέα Ηρακλείου.

"Ο γιος μου είναι χρήστης, είναι υπόδικος και έχει μια ήσυχη συμπεριφορά μέσα στη φυλακή. Δεν δημιουργεί φασαρίες για να μην επιβαρύνει τη θέση του στο δικαστήριο και να έχει μια ευνοϊκή μεταχείριση από τους δικαστές. Υπάρχουν όμως εκεί κλίκες, που ζουν εκβιάζοντας τους άλλους κρατούμενους.

Σε μία τέτοια κλίκα έχει πέσει ο γιος μου. Τον εκβιάζουν απειλώντας την ίδια του τη ζωή για να πάρουν χρήματα. Εγώ είμαι συνταξιούχος του ΙΚΑ με την πιο χαμηλή σύνταξη και δανείζομαι συνεχώς για να προστατεύσω τη ζωή του παιδιού μου. Εφτασαν στο σημείο την ώρα που πήγαινε να κάνει μπάνιο να τον μαχαιρώσουν στον λαιμό, με αποτέλεσμα 33 εξωτερικά και δύο εσωτερικά ράμματα. Τον απείλησαν πως αν μιλήσει θα τον αποτελειώσουν από τον άγριο ξυλοδαρμό και τις μαχαιριές στο υπόλοιπο σώμα του. Αναγκάστηκε να πει πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, κόβοντας τον λαιμό του! Τον πήγαν στο ψυχιατρείο, πέρασε μερικές ημέρες, αλλά μόλις επέστρεψε στη φυλακή άρχισαν τα ίδια.

Του ζήτησαν 800 ευρώ - "ή τα δίνεις ή σε κρεμάμε και λέμε πως αυτοκτόνησες". Μίλησε στον ψυχίατρο της φυλακής και του ζήτησε να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο για να γλιτώσει τις απειλές και το ξύλο. Τον χτύπησαν, του χάραξαν στο μέτωπο τα αρχικά του ονόματός μου και του πήραν όλα τα ρούχα, αφήνοντάς τον με ένα κοντό παντελόνι και τις παντόφλες" λέει η μητέρα.

Στο νοσοκομείο
Οπως καταγγέλλει η 65χρονη, για να γλιτώσει ο γιος της αναγκάστηκε να καταπιεί τρεις μπαταρίες και δύο αναπτήρες για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγιος Παύλος, να περάσει μερικές ήσυχες ημέρες ακόμα και αν χρειαζόταν να χειρουργηθεί.

"Μετά από τα παραπάνω καθιστώ υπεύθυνους για τη ζωή του παιδιού μου όλους όσοι είναι αρμόδιοι στα παραπάνω σωφρονιστικά ιδρύματα". Η 65χρονη υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της στοιχεία και ονόματα που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα για τον εντοπισμό των εκβιαστών του παιδιού της, αλλά και δεκάδων άλλων εγκλείστων.

Ευαγγελία Καρεκλάκη

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

palio malaka preza vaze phges link oxi mono ta onomata