Παρασκευή, Νοεμβρίου 12, 2010

CALL OF DUTY BLACK OPS WALKTHROUGH: KILL FIDEL CASTRO



Οργή έχει πυροδοτήσει στην Κούβα ένα αμερικανικό βιντεοπαιχνίδι που καταφέρνει να κάνει αυτό στο οποίο απέτυχαν -σύμφωνα με την Αβάνα- εκατοντάδες δυτικοί πράκτορες: να δολοφονήσει τον Φιντέλ Κάστρο! Οι παίκτες στο νέο βιντεοπαιχνίδι "Call of Duty: Black Ops", καλούνται να ολοκληρώσουν μια σειρά από αποστολές εν καιρώ Ψυχρού Πολέμου στο Βιετνάμ, στη Ρωσία και στην Κούβα. Αυτό που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αβάνας, και όχι μόνο, είναι ότι βασική αποστολή των παικτών στην πρωτεύουσα της Κούβας είναι η... εξόντωση του νεαρού εκείνη την εποχή Φιντέλ Κάστρο.Χαρακτηρίζοντας το παιχνίδι "αρρωστημένο" η κυβερνητική ιστοσελίδα "cubadebate" υποστηρίζει πως "οι ΗΠΑ βρήκαν έναν τρόπο, έστω και εικονικό, για να κάνουν αυτό που δεν κατάφεραν επί δεκαετίες".

Σύμφωνα με Κουβανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, το βιντεοπαιχνίδι προσπαθεί να εξυμνήσει όλες εκείνες τις πραγματικές απόπειρες δολοφονίας του Κουβανού ηγέτη που παρέδωσε την προεδρία της χώρας το 2008. Υπενθυμίζεται ότι το 2006 ο Φαμπιάν Εσκαλάντε -πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Κούβας- είχε αποκαλύψει σωρεία σχεδίων που αποτράπηκαν για την εξόντωση του Φιντέλ, ανάμεσα στα οποία ήταν ένα πούρο με εκρηκτικά αλλά και ένα κοστούμι εμποτισμένο με δηλητήριο.

Παρομοίως, ένας από τους μακροβιότερους σωματοφύλακες του Κουβανού ηγέτη είχε υποστηρίξει δημοσίως πως αποτράπηκαν 638 απόπειρες δολοφονίας του Φιντέλ κατά τη διάρκεια της 49χρονης παραμονής του στα ηνία της χώρας. Πρόκειται για το δεύτερο βιντεοπαιχνίδι που προκαλεί διεθνή αναστάτωση μέσα σε έναν χρόνο. Πριν από λίγους μήνες, οι ΗΠΑ είχαν απαγορεύσει το "Medal of Honor" μέσα στις στρατιωτικές τους βάσεις, καθώς το παιχνίδι έδινε τη δυνατότητα στους παίκτες να μάχονται ως "Ταλιμπάν" κατά των νατοϊκών δυνάμεων.

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ ΑΛΛΑ ΣΩΣΙΑ ΤΟΥ!! ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ ΔΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΤΖΙ-20 ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΘΕΜΑ..ΤΙ ΝΑ ΦΤΟΥΡΙΣΕΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΤΡΟ Ε?

Ανώνυμος είπε...

Μπατσοι,tv,νεοναζι
ολοι σχολιαζουνε στο prezatv!!!

Ανώνυμος είπε...

1:20 πμ κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια ε? εσυ τι εισαι απολα? ανηκεις στους γνωστους προβοκατορες κουκουλοφορους που μετα καμωματα τους εστρεψαν τον κοσμο προς την χρυση αυγη? μαλλον..