Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

ΣΤΑ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Σε αναστολή κάθε δραστηριότητας στον ευαίσθητο τομέα της ανακύκλωσης προχώρησε ο Σύνδεσμος ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, ελλείψει προσωπικού.
Ατάκτως ερριμμένοι στα πεζοδρόμια της πόλης παραμένουν εκατοντάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς ο Σύνδεσμος ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης προχώρησε σε αναστολή κάθε δραστηριότητας που αφορά τον ευαίσθητο τομέα της ανακύκλωσης ελλείψει προσωπικού.
Οι κάδοι ανακύκλωσης σε μεγάλο μέρος του κεντρικού δήμου της πόλης, αλλά και σε αρκετούς δήμους της περιφέρειας, όπου ο τομέας αυτός εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες του Συνδέσμου, είναι ξεχειλισμένοι, καθώς η διαδικασία της αποκομιδής και της διάθεσης των υλικών αυτών έχει παγώσει εδώ και περίπου μία εβδομάδα.
“Όλες οι εργασίες στον τομέα της ανακύκλωσης έχουν διακοπεί, γιατί το προσωπικό που απασχολούνταν στην υπηρεσία αυτή μετακινήθηκε πλέον στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα με τα σκουπίδια στην πόλη”, επεσήμανε ο προϊστάμενος του τμήματος ανακύκλωσης του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Αντώνης Δαχλίδης.
Τα προβλήματα στον τομέα της ανακύκλωσης ξεκίνησαν μετά από τις ομαδικές απολύσεις 160 συμβασιούχων από τις υπηρεσίες του Συνδέσμου ΟΤΑ. Μπροστά στον κίνδυνο, ελλείψει προσωπικού, να δημιουργηθούν προβλήματα στη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων του νομού, αποφασίστηκε μεγάλο μέρος του διαθέσιμου μόνιμου προσωπικού του Συνδέσμου να μετακινηθεί στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.
“Το αποτέλεσμα είναι να έχει αδρανοποιηθεί πλήρως ο τομέας της ανακύκλωσης, καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών”, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας. “Στον τομέα της ανακύκλωσης δεν γίνεται ούτε ένα δρομολόγιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά και ο γραμματέας του Συλλόγου Λεόντης Παναγιωτίδης.
Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα προβλήματα αυτά ο Σύνδεσμος ΟΤΑ έχει ζητήσει από τους δημάρχους να αναλάβουν οι ίδιοι την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. “Αυτό είναι απαράδεκτο”, σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίου Παύλου Νίκος Βαρσάμης, τονίζοντας ότι οι δήμοι που συνεργάζονται στον τομέα αυτό με τον Σύνδεσμο ΟΤΑ δεν διαθέτουν ούτε τον κατάλληλο μηχανισμό ούτε τα αναγκαία απορριμματοφόρα οχήματα, ώστε να υλοποιήσουν με ίδια μέσα τα προγράμματα ανακύκλωσης.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς εκτίμησε ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί μόλις επιτραπεί στον Σύνδεσμο να προσλάβει τους 127 εποχικούς υπαλλήλους που αναδείχθηκαν στο πλαίσιο διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ. “Περιμένουμε από μέρα σε μέρα έγγραφο του Συμβουλίου της Επικρατείας, που να μας επιτρέπει να προχωρήσουμε κατ’ εξαίρεση στην απορρόφηση του προσωπικού αυτού αμέσως μετά από τις εκλογές”, σημείωσε ο κ. Ζουρνάς.

Της Βαρβάρας Ζούκα

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: