Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ «ΚΑΥΓΑΔΩΝ» Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΕΡΚΕΛ ΕΝΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ...‏

Κανείς δε γνωρίζει ποιες θα ήταν οι εξοργισμένες αντιδράσεις του λαού μας αν δεν έπαιζαν με τόσο επιτυχημένο τρόπο τον ρόλο χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού τα ΜΜΕ, οι διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες των οποίων υπεραμύνονται των συμφερόντων του κόσμου του πλούτου. Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου «ξιφουλκεί» κατά της Μέρκελ, ανακοινώνονται τα στοιχεία της Euro stat. H αποτυχία της αντεργατικής και αγρίως κατασταλτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου αναδεικνύεται μέσα από τα μεγέθη του δημόσιου χρέους που σκαρφαλώνει στο 126,8% του ΑΕΠ το 2009, δηλαδή στα 298 δις ευρώ, ενώ οι κυβερνητικοί υπολογισμοί κάνουν λόγο για εκτόξευση στα 144% του ΑΕΠ, που μεταφράζεται σε 335 δις ευρώ.

Ποια είναι η λύση που ο αστικός κόσμος και η κυβέρνηση προωθούν; Περικοπές ακόμη 4 δις ευρώ από τις κοινωνικές δαπάνες, από τα οποία τα 2 δις ευρώ αφορούν περιστολή δαπανών σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία, 500-600 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις ΔΕΚΟ στις οποίες σχεδιάζονται απολύσεις, αυξήσεις και μείωση εργατικών αμοιβών. Τα βάρη στην πλάτη της εργατικής οικογένειας είναι αβάστακτα αφού το κάθε κοινωνικό αγαθό εμπορευματοποιείται, ιδιωτικοποιείται και ακριβαίνει (αυξήσεις στα εισιτήρια, εισιτήριο στα νοσοκομεία κλπ), με την ανεργία, την ακρίβεια και τη μείωση μισθών να αποτελούν τον καθημερινό βραχνά.

Παράλληλα, η κυβέρνηση και οι εργοδότες, με την σύμπραξη Ε.Ε.-ΔΝΤ, βρίσκουν την ευκαιρία να επιβάλλουν ένα νέο εργασιακό μοντέλο και ένα ακραία εκμεταλλευτικό για τους εργαζόμενους αναπτυξιακό μοντέλο. Στο πλαίσιο αυτού αρχίζουν να εφαρμόζονται οι πιο ακραίες απαιτήσεις του κεφαλαίου. Μετά την κατάργηση των επιδομάτων, του 13ου-14ου μισθού, την κατάργηση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, έρχεται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Η υπουργός εργασίας Λ.Κατσέλη, κάνοντας πράξη τις εμμονές των πιο κερδοφόρων τμημάτων του κεφαλαίου (τραπεζίτες, ΣΕΒ), προχωρά στην επιβολή της ρύθμισης ώστε η επιχειρησιακή σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε έναν εργοδότη και το οικείο σωματείο να υπερισχύει έναντι της κλαδικής και της συλλογικής, καταργώντας ταυτόχρονα και τον κατώτατο μισθό!

Το γεγονός ότι οι τελευταίες αντεργατικές ρυθμίσεις δεν επιλέγονται εξαιτίας του βαθέματος της κρίσης, αλλά αποτελούν αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ-εργοδοτών αποδεικνύει το γεγονός ότι προβλέπονταν στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Η ουσία όμως των αντικοινωνικών συμφωνιών και της αντεργατικής-αυταρχικής-φιλοπόλεμης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν οι νέες αγορές όπλων. Καθώς ο γερμανικός στρατός προχωρά σε σημαντικές περικοπές, αναλαμβάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος να απορροφήσουν τα παλαιά και άχρηστα όπλα, που για να γίνουν έστω και ως μεταχειρισμένα μερικώς χρήσιμα, απαιτούνται μεγάλες δαπάνες συντήρησης. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας στη Θεσσαλονίκη έφτασαν την προηγούμενη βδομάδα τα 70 πρώτα αυτοκινούμενα πυροβόλα M109A3GE A2 των 155mm, από τα 223 συνολικά, «από το πλεόνασμα» του γερμανικού στρατού. Στην παραγγελία περιλαμβάνονται και 59 καινούργια πυγαία, διακρατικής συμφωνίας (17-2-2010) το κόστος της οποίας είναι 16,6 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, χθες, μέρα του καυγά Παπανδρέου-Μέρκελ, το ΥΠΕΘΑ πλήρωνε στη γερμανική εταιρεία που κατείχε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά νέα δόση 80 εκατ. ευρώ για τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ (δόσεις για τα άχρηστα υποβρύχια θα πληρώνονται μέχρι το 2018, καθώς οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παρατείνουν τον χρόνο αποπληρωμής, μετακυλώντας τις πληρωμές στους επόμενους προϋπολογισμούς, ώστε να μην εξοργίζονται οι φορολογούμενοι).

Νομίζουμε ότι δικαιούμαστε να συγκρίνουμε τις τεράστιες κοινωνικές περικοπές με την πραγματοποίηση των πολεμικών εξοπλισμών που καταλήγουν σε Έλληνες εμπόρους και βιομηχάνους, σε μίζες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σε πολυεθνικές του ολέθρου. Το κόστος για την απόκτηση των άχρηστων υποβρυχίων ανέρχεται στα 2,15 δισ. ευρώ και μαζί με τα δύο επιπλέον που παραγγέλθηκαν τώρα και το ένα παλαιού τύπου Τ-209 που ανακατασκευάστηκε το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 3,6 δισ. ευρώ.

Η παράδοση του «Παπανικολή» υποτίθεται πως γίνεται σε εφαρμογή της συμφωνίας μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τη γερμανική εταιρεία στην αραβική πολυεθνική (όπου παρανόμως σβήστηκαν πρόστιμα του ΣΔΟΕ ύψους 4 δις ευρώ και 500 εκατ. ευρώ πρόστιμο της Ε.Ε.) με κουμπάρο και χρηματοδότη τον Ευ.Βενιζέλο. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη υπόθεση από την πρώτη στιγμή της εξέλιξής της. Η παραγγελία των τεσσάρων υποβρυχίων Τ-214, έγινε επί Α. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας, χωρίς να έχει υπάρξει πρότυπο ή μοντέλο αυτού του τύπου υποβρυχίου. Δηλαδή, η Ελλάδα αγόρασε και μάλιστα πανάκριβα το πρώτο υποβρύχιο της σειράς, καταβάλλοντας το 70% της αξίας του, πάνω στο οποίο έγιναν δοκιμές και αλλαγές, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτούμενες προδιαγραφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι οι Γερμανοί κατασκευαστές του, το απαξίωσαν εκτιμώντας τη μεταπωλητική του αξία στα 300 εκατ. ευρώ έναντι 500 εκατ. ευρώ (αφού οι επιδιορθώσεις στέρησαν τα χαρακτηριστικά stealth) που είναι η τιμή πώλησης στην Ελλάδα των δύο επιπλέον υποβρυχίων Τ-214 που η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρήγγειλε, προκειμένου να προικίσει το «γάμο» της γερμανικής εταιρείας με την εταιρεία από το Αμπού Ντάμπι.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου παρουσιάστηκε ως υπέρμαχος της σωτηρίας των 1200 θέσεων εργασίας όμως ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα, στη πρώτη του παρουσία ενώπιον των εργαζομένων δήλωσε: "το ναυπηγείο μπορεί να δουλέψει και με 300", που σημαίνει 900 απολύσεις!

Το τι πρόκειται να πραγματοποιηθεί το περιέγραψε ο ΥΠΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος υποστηρίζοντας: «Στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ισχύουν, χωρίς καμία παρέκκλιση, οι κανόνες της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ισχύει συνεπώς ό,τι ισχύει σε κάθε άλλη επιχείρηση που είναι εγκατεστημένη στη χώρα, ό,τι ισχύει σε κάθε άλλη επιχείρηση που έχει ως βασικό αντικείμενό της την εκτέλεση προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό που ισχύει στο Σκαραμαγκά δεν είναι διαφορετικό από αυτό που ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζομένους στην Ελευσίνα και το Νεώριο, για να πάρω μόνο το παράδειγμα του ναυπηγικού τομέα». Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει και απολύσεις σε ποσοστό 2%-5% το μήνα!

Άρα, το σύνολο των εργαζομένων θα παραμείνει υπό καθεστώς Ομηρείας, με την αραβική εταιρεία να απαιτεί μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας των εξοπλισμών και πιο συγκεκριμένα, τμήμα από την κατασκευή των γαλλικών φρεγατών, των οποίων η αξία εκτός του εξοπλισμού, είναι 6 δις ευρώ.

Οι φορολογούμενοι επομένως θα εκβιάζονται να πληρώσουν τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς που γίνονται για τα πολιτικά και οικονομικά οφέλη του αστικού κατεστημένου, ενώ οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων βρίσκονται αιχμάλωτοι και των επιλογών του Συνδικάτου τους που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ: πρώτα τους έβαλαν να αγοράσουν το 49% του ναυπηγείου και μετά τους ώθησαν να το ξεπουλήσουν στους Γερμανούς για να το σώσουν! Τώρα τους βάζουν να παρακαλούν για εξοπλιστικά προγράμματα μήπως και τους κρατήσει στη δουλεία ο νέος Άραβας ιδιοκτήτης.

Πιστεύουμε ότι πρέπει τώρα το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να μπλοκάρει όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 33 δις ευρώ. Να κλείσουν τώρα τα άχρηστα στρατόπεδα και να μειωθούν αποφασιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Καμιά πρόσληψη Μισθοφόρου Στρατιώτη. Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η πάλη για μείωση των ωρών εργασίας, ώστε να ζούμε όλοι από μια εργασία που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων σε κατοχικές-επεμβατικές αποστολές (ετήσιο κόστος τα 500 εκατ. ευρώ). Να βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.

Πρέπει άμεσα να σταματήσει η λειτουργία της πολεμικής βιομηχανίας και η παραγωγή της να προσανατολιστεί σε ειρηνικούς σκοπούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
17-11-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τι προτινεται να περικοψουμε και αυτους τους ελαχιστους εξοπλισμους οταν η τουρκια εχει εξαγγειλει ως το 2020 εξοπλιστικο προγραμμα αξιας 40 δις δολλαριων? ειστε η βλακες η πεμπτοφαλαγγιτες του νεοοθωμανισμου..και επειδη η βλακεια ξεχειλιζει θα σας επισημανω οτι τα εξοπλιστικα της ελλαδας της περιοδου 1998-2009 μαζι με τις μιζες ηταν 20 δις ερω οταν το ελλειμα μονο του οσε ειναι 11 δις!!! πως γινεται τωρα τα βαγονια να κοστιζουν οσο τα υποβρυχια και τα αεροσκαφη τα τανκς κλπ μονο εσεις μπορειτε να μας το πειτε!!!