Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ…ΤΙΣ ΚΑΠΟΥΛΑΡΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ…

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Κοινοβουλίου «κινήθηκε πέρα και πάνω από τις κομματικές γραμμές, έβγαλε τα κομματικά γυαλιά και είδε τα πράγματα πιο καθαρά», εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιώργος Βουλγαράκης, σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής για την απαλλαγή του από τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν στην υπόθεση Βατοπεδίου. «Θα μπορούσε να τα δει ακόμη καθαρότερα», πρόσθεσε μιλώντας στον Real FM, διότι, όπως σημείωσε, «υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα ζητήματα, στα οποία η Βουλή δεν τοποθετήθηκε, όπως η επιστολική ψήφος, που είναι ένα πολύ κακό δείγμα για τη δημοκρατία μας, ή οι παραγραφές».

«Οταν τα γεγονότα ακολουθούν μία αλληλουχία η οποία είναι τρομερή, όταν μέσα από όλη αυτή την ιστορία βλέπει κανείς να καταρρέει ο κοινωνικός ιστός στον οποίο ζει, να βλέπει να κλυδωνίζεται η οικογένειά του, τα τέσσερα παιδιά του, να βλέπει να χάνεται η μάνα του, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει πως μπορούν να συμβαίνουν αυτά από το μηδέν και κυρίως να μην μπορεί να δώσει απαντήσεις γιατί κανείς δεν θέλει να ακούσει. Μπορεί να κάνει κι αυτός λάθος ενδεχομένως, γιατί έχω ξαναπεί, όταν κανείς πυροβολείται, είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει λογικά. Εγώ προσωπικά, έχω κάνει επικοινωνιακά λάθη, πολλά. Όταν αισθάνεσαι ότι σε πνίγει κάτι, είναι λογικό να κάνεις και πράγματα τα οποία δεν εννοείς», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως δεν έκανε πολιτικά λάθη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Βουλγαράκης παραδέχθηκε ότι «η πολιτική, είναι κρεατομηχανή, αλλά είναι και η μόνη λύση». «Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε καλούς και κακούς πολιτικούς, μπορεί να έχουμε επαρμένους ή πιο συνεσταλμένους, αποτελεσματικούς ή λιγότερο αποτελεσματικούς. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας, όλοι».

Οσον αφορά την αποπομπή του από τη ΝΔ, ο Γιώργος Βουλγαράκης ισχυρίστηκε πως η όλη υπόθεση, σε μεγάλο βαθμό, είχε ουσιαστικά εσωκομματική αφετηρία. «Από εκεί ξεκίνησε όλη η διαδικασία, όπου ξαφνικά έλεγε το ΠΑΣΟΚ ένα επιχείρημα, το υιοθετούσαν κάποιοι στη ΝΔ, αναπαράγονταν και γινόταν μία σφαίρα. Έλεγαν ότι είχα μία υπεράκτια εταιρία που έκανε συμβόλαια του Βατοπεδίου, που έκανε φοροδιαφυγή».

«Χρειάστηκε», τόνισε, «να περάσουν δύο χρόνια για να αποδείξω ότι δεν είχα υπεράκτια εταιρία, ότι δεν είχα καμία σχέση με αυτά τα πράγματα, να γίνουν ειδικοί έλεγχοι, να αποδειχθεί πως δεν έκανα φοροδιαφυγή, πλην όμως υπήρξε αυτή η συνομοσπονδία των προθύμων, οι οποίοι έπαιρναν το θέμα αυτό, το σήκωναν, το έπαιρνε στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, αυτό δημιουργούσε ένα μπούμερανγκ, στο τέλος είχε χάσει η ΝΔ την πολιτικότητά της, στηριζόταν μόνο στις δημοσκοπήσεις. Έλεγαν οι δημοσκοπήσεις έτσι, κάναμε έτσι, έλεγαν οι δημοσκοπήσεις αλλιώς, κάναμε αλλιώς, κάτι το οποίο παθαίνει σήμερα ο Παπανδρέου και σε κάποιο βαθμό και η ΝΔ. Ολα αυτά τα πράγματα δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα, το οποίο δημιούργησε μία συγκυρία, που δεν μπορούσε κανείς, παρά μόνο να σκιαμαχεί».

Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε εξάλλου πως θα ακούσει με προσοχή τη Ντόρα Μπακογιάννη. «Ο ΛΑΟΣ», πρόσθεσε, «εκφράζει σοβαρές προτάσεις, όπως και η ΝΔ, στην οποία ανήκει η καρδιά μου, αν και με μπέρδεψε ακόμη περισσότερο στις τελευταίες εκλογές». «Και ο κ. Σαμαράς έχει κάνει σοβαρές τοποθετήσεις, εγώ δεν περνάω στην άλλη άκρη, επειδή ο κ. Σαμαράς φέρθηκε επιπόλαια, δεν μηδενίζω κανέναν, γιατί έχω μάθει στη ζωή μου να τα αξιολογώ όλα, στην πολιτική όλα συμβαίνουν. Εδώ ο Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ, το πιστεύατε αυτό πριν από τρία χρόνια; Όλα συμβαίνουν στην πολιτική», παρατήρησε ο πρώην υπουργός.

ΠΡΕΖΑ TV
17-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: