Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Υπέρ της αυτόματης απέλασης καταδικασθέντων αλλοδαπών τάχθηκαν οι Ελβετοί κατά το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε σήμερα στη χώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων GFS Bern που διενήργησε την έρευνα για τη δημόσια τηλεόραση, το 53 των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της απέλασης.

Το περιθώριο λάθους για το αρχικό αποτέλεσμα ήταν 3%, ωστόσο το σύστημα πρόβλεψης μέσω υπολογιστή θεωρείται εξαιρετικά ακριβές. Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, ωστόσο, πολλοί Ελβετοί έστειλαν τις ψήφους μέσω ταχυδρομείου.

Το ακροδεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP) ήταν εκείνο που ζήτησε να τεθεί σε δημοψήφισμα η συγκεκριμένη πρόταση. Μάλιστα στην εκστρατεία του για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών κυριάρχησαν τα μηνύματα με άκρως ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο.

Την περασμένη χρονιά οι Ελβετοί και πάλι μέσω δημοψηφίσματος απαγόρευσαν την κατασκευή μιναρέδων. Απόφαση που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2010

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΦΑΙΝΕΤΕ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΗΠΩΣ??

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

οι ευρωπαιοι χωρις παιδεια και χψρισ ανθρωπια λεγονται ρατσιστες..απο τη στιγμη που τα στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιωματα δεν αναγνωριζονται, ναι ειμαστε στον μεσσαιωνα...

Ανώνυμος είπε...

1:30 πμ απο ποτε το να απελαυνεις αυτους που παρανομουν ειναι ρατσισμος η ελληνικη νομοθεσια ιδη το προβλεπει αυτο εδω και χρονια δεν το ξερεις? μπραβο στην ελβετια που ειναι δημοκρατικη χωρα και κανει δημοψηφισματα..εδω εχει να γινει απο το 1974..

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω, να απελασουμε ολους οσουσ παρανομουν κατα του ελληνικου συνταγματος.και τουσ ελληνεσ και τουσ ξενους..νομοι που μεταχειριζονται τισ ανθρωοπινες ζωες σα σκουπιδια δεν πρεπει να υπαρχουν ουτε να εφαρμοζονται.και να συμπεριφερεσαι σε καποιον σα σκουπδι και να τον διωχνεισ μονο δημοκρατικο δεν ειναι.για πηγαινε στη χωρα τουσ να δεισ πωσ ζουν καιμετα ελα να μασ πεισ αν πρεπει να φυγουν η οχι.